Mats Reimers blogg i DM fortsätter.
Man får en bestämd känsla av att Etiska kommitténs avslag är dikterat av olust och obehag inför LCHF.
Jämför när projektet med GBP-operationer på ungdomar blev godkänt av etisk kommitté. Utan att ha provat lågkolhydratkost innan op. Fanns det tillräckligt av långtidserfarenhet i det forskningsprojektet?
Mats Reimer påstår att det är olagligt att fortsätta ett projekt när etisk kommitté har avslagit ansökan. Om man kallar det för projekt i stället för forskningsstudie kan ingen protestera mot det. En godkänd kostmodell provas, med försökspersonernas ingångsvärden som kontroll. Man följer upp med blodprover och en icke-invasiv undersökningsmetod som Arteriografi.
Det kan inte vara oetiskt för någon förnuftig person.
Ja detta ska verkligen bli mycket spännande att följa. ”Olust och obehag” är nog bara förnamnet
Jag undrar: Var det samma etiska kommittén som avgjorde båda:
1. gastric bypassop. på ungdommer
2. Nekade forskningsmedler/godkännande av lchf-studie
Handlar det om en kommitté?
Samma tanken slo mig dr. Annika när fråga 2 kom opp.
Ironi: The oetiska kommite´n.
Inte ironi: De slipper inte undan frågar du mig. En gång………
Tja, det är väl nästintill liknande kommittéer och nämnder som fördelar alla statliga forskningsmiljoner och då förstås mest till Mainstream dvs, sådant dessa personer känner till och tror på…. 😉
Självklart borde mer pengar gå till kostforskning vilket skulle löna sig mångfalt.
Då med än bättre resultat än Lundastudien om vilken föda som höjer blodsockret än mindre och förstås ger förutsättningar för ett än bättre minne.
Javisst! 🙂
Zonen #3
”Självklart borde mer pengar gå till kostforskning vilket skulle löna sig mångfalt.”
Ja för individen/samhället men inte för industrierna som verkar inom detta, därav motståndet…Jaja detta vet ni ju men i alla fall.
Skulle vara som i England där läkarna tydligen på sina ställen får lön efter hur friska patienterna blir. Kommer de ej åter = högre lön. (mera tid att golfa för duktiga doktorer?)
Är detta lagligt? Måste inte läkaren träffa patienten? Det har väl hävdats flera gånger när man försökt kritisera dig, Annika?
I SR lunchekot idag:
Vård på internet avlastar akuten
Nyheter P4 Östergötland
Ett enda laboratorietest, och sen kan en läkare hålla koll på patientens hälsotillstånd via internet, ge diagnos, svara på frågor och föreslå behandling – utan att använda den vanliga sjukvården. Urban Säwenberg, chef på akuten på Linköpings Universitetssjukhus, har varit med och tagit fram en ny sajt som ska avlasta akutvården.”
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4960915
https://hurmarjag.se/sa-har-gar-det-till/
”Så här går det till
Steg 1. Logga in till tjänsten genom att legitimera dig med din e-legitimation. Fyll sedan i hälsodeklarationen på vår webbplats och välj där även det provtagningsställe nära dig, som du vill gå till.
Steg 2. När du är klar och har skickat iväg din hälsodeklaration kommer du sedan till en betalsida. Här kan man idag betala med kort som är VISA eller MasterCard anslutna eller från sin Internetbank på SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea. Fakturaalternativet är inte aktiverat. När din betalning godkänts blir du också registrerad som användare på HURMÅRJAG? om detta var ditt första besök.
Steg 3. Besök snarast (inom en månad) det valda provtagningsstället, fråga där efter labbet. När du legitimerat dig skall du där på plats lämna utvalda blodprover, ett urinprov samt mäta blodtrycket. OBS! Proverna skall tas på fastande mage vilket innebär att du bör inte ha ätit något de senaste 8-10 timmarna.
Steg 4. Inom en vecka efter ditt besök på provtagningsstället kommer våra läkare och specialister analysera dina provtagningssvar och din hälsodeklaration. Du får ett detaljerat utlåtande om din hälsostatus och råd om hur just du kan förbättra din hälsa
PRIS: 1250 sek inkl. moms”