Diabetes Wellness Sverige

Det kom i brevlådan ett tjockt brev från Diabetes Wellness Sverige, en insamlingsstiftelse för diabetesforskning. Det står inget om vilka som står  bakom stiftelsen, men det skulle inte förvåna mig om det är ett eller annat läkemedelsföretag. Där finns en ruta som informerar om diabetes, men jag ser inget om att det handlar om blodsocker.
Det berättas om Patrik Olsson, diabetiker typ 1, och hans diabetes. Det står inget om kosten, ändå är Patrik en framstående diabeteskostrådgivare. Han är moderator på Fb-gruppen ’Smarta Diabetiker’, som förespråkar LCHF-kost. Förutom kolhydratsnål kost rekommenderar Patrik bönor som blodsockerreglerande mat. Han har också varit medförfattare till böcker  som ’Låt bönor förändra ditt liv” samt kokboken som hör till, tillsammans med Birgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt.

Varför står det inget i broschyren om diabeteskost? Sannolikt för att läkemedelsföretaget som står bakom stiftelsen inte vill att deras förtjänster på diabetesbehandlande produkter ska minska av att diabetiker med kostregim själva ska få ner sitt blodsocker.

 

Comments

 1. 1

  Annika; Tack för att du rekommenderar Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

  Även i min och Lars-Erik Litsfeldts Stora diabeteskokboken finns recept och tips om baljväxter, det är väldigt många som märker av ett mer stabilt blodsocker med hjälp av pre- och probiotika.

  Här finns kokböckerna:
  https://www.bokus.com/bok/9789188917478/lat-bonor-forandra-ditt-liv-kokboken/

  https://www.bokus.com/bok/9789189750814/stora-diabeteskokboken-recept-och-rad-for-stabilt-blodsocker/

  Här finns den Facebookgrupp som jag, Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt startat kring bönböclerna; https://www.facebook.com/groups/145526632861189/

 2. 2
  Anne Öhrn säger

  OT Funderingar om vaccination som lunginflammation, bältros och stelkramp. Är de bra att ta?

  Anne

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  Anne,
  Jag vet inte. Det är många uppfattningar om det. Det jag känner är att det är så gräsligt många vaccinationer som erbjuds nu, och det känns tveksamt att utsätta kroppen för alla dessa. Var och en får bestämma själv.
  Det som känns jobbigt är om de som bestämmer bestämmer att vi måste ta vissa eller alla vacciner.

 4. 4

  Anne,
  Efter amatörmässig efterforskning har jag funnit
  – att vaccin mot lunginflammation kan vara värdefullt. Inte minst på äldre dagar. En rad infektioner leder till just lunginflammation och blir för en del början till slutet
  – att vi har två olika vaccin för bältros. Det äldre ger sämre skydd mot bältros men är billigare. Det finns undersökningar som tyder på att detta äldre vaccin även kan ha en positiv effekt genom att påverka risken att utveckla demens. Googla och läs på.
  – att stelkrampsvaccin bör den ta som rotar i jorden eller riskerar skada sig av förorenade ting.
  Själv har jag tagit de tre vacciner du för på tal.

 5. 5

  Jag fick också ett sådant brev och blev väldigt fundersam. Det lät inte som något Patrik skulle stå bakom. Brevet hamnade i runda arkivet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa