Korta lågkolhydratråd i klinisk verksamhet

En studie av ett projekt i Storbritannien. Man gav ett antal överviktiga personer lågkolhydratkostråd, och följde upp resultatet efter 18 månader. Den genomsnittliga viktnedgången för de 774 personer som deltog var 3,3 kg. Tillsammans gick de ner 1103 kg.
Det är intressant att se hur det kommer att kunna gå när etablissemanget och vården anammar lågkolhydratkosten.

 

Comments

  1. 1
    Kristina säger

    En del grönsaker och frukt är ju inte så nyttiga. Varför odlas de ändå, säljs och äts. Kunskaper finns ju vilka som är bäst.

  2. 2

    Jag har nu hört flera gånger att i USA är den största risken att hamna på sjukhus med covid, just övervikt! Och igår sa en läkare att 9 av 10 av de barn som kommit in, var överviktiga!

    Så egentligen skulle ju övervikt vara det man skulle kämpa mest emot och då är ju lågkolhydrat det bästa!

    Vilka grönsaker skulle inte tänka sig vara bra? Jag tänker att det är bäst att äta grönt o frukt än sött! Vilken som helst är väl bra jämfört med sött!

  3. 3
    Christer Kamb säger

    Det sägs att Dr Malhotra i UK ligger bakom att flera äldrehem numera ger sina gamla bl.a D-vitamin tillskott.

    Jag är vidare säker på att flertalet IVA patienter <75år är mörkhyade även i USA mfl men det är opassande att skriva/berätta. Varför: Det är välkänt redan sedan förra våren i samband med Covid. Forskning visar idag att allvarlig inflammation inte bara förbrukar d-vit utan oxå att låga nivåer före infektion ökar risken för inflammationer.

  4. 4
    Christer Kamb säger

    Kombon överviktig, mörkhyad med naturligt låga d-vitamin nivåer är högrisk.
    Inte bara sociala förutsättningar spelar roll. I sjukvården var 3 av 4 läkare som drabbades av svår Covid mörkhyade i UK 2020. Har tyvärr inte sparat kväll-artiklarna från ifjol.

  5. 5
    Christer Kamb säger

    Träffade en bekant ikv som precis berättade att han själv genom kostomläggning blivit av med sin diabetes. Han sa oxå att hans diabetes-sjuksköterska förnekat att så skulle vara möjligt (inte pga sämre värden etc). Man häpnar. Däremot erkände min bekant att han i längden inte kunnat stå emot godsakerna från tidigare liv varför han nu återfaller……Synd att inte hans sköterska stöttat ist för att ge negativ feedback.

  6. 6

    Det finns många exempel på människor som ätit sig friska från diabetes typ 2. Många ”industriutbildade” inom vården tror inte att det är möjligt och kan i vissa fall motarbeta lågkolhydratkost. Nedan följer ett par citat från diabeteswellness.se , en slags stiftelse som omsätter runt 50 miljoner per år. Utan tvivel bryr de sig mer om att få in pengar från läkemedelsindustrin, än att verkligen bidra till bättre hälsa, minst sagt tragiskt.

    ”Kosten för en diabetiker skiljer sig egentligen inte alls från den kost som alla borde äta – en hälsosam och balanserad kost.”

    ”Diabetes är en kronisk sjukdom och går inte att bota.
    Rätt svar: Sant.
    Förklaring: Diabetes är en kronisk sjukdom, men det finns bra behandling att få. Det är viktigt att komma igång med behandlingen så snart som möjligt och att försöka hålla ett bra blodsockervärde i närheten av det som friska personer har. Genom att motionera, se över sina matvanor och sluta röka kan man förebygga och i viss mån behandla diabetes typ 2.”

    ”Frukost, lunch och middag samt ett par mellanmål däremellan gör att man inte känner sig hungrig mellan måltiderna
    Minska på fett, speciellt animaliskt, mättat fett”

    Måtte djävulen ta alla lobbyister.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa