Kolesterolhysterin som ruinerar samhället

Läkartidningen: PCSK9-hämmare minskar LDL-kolesterol med 60%.

Anders G Olsson tidigare om PCSK9.
Preparatet ska injiceras och är oerhört dyrt. Det har en ynklig absolut riskreduktion på 1,5 %  för hjärthändelse, och ingen signifikant effekt på kardiovaskulär eller total mortalitet.

Läkarna kommer (troligtvis) att instrueras att säga till patienterna att det är absolut nödvändigt för deras liv att de tar dessa farmaka.

 

Comments

  1. 1
    goranlowenberg säger

    TRAMS!!

  2. 2
    ByPass x2 säger

    Eftersom jag sedan 2 år vägrar medicinera mina — enligt ”medicinsk expertis” — ”för höga” och ”farliga” kolesterolvärden, har jag även blivit erbjuden att pröva denna nya ”medicin”.

    Men efter att nu ha blivit av med en lång rad negativa och MKT obehagliga biverkningar från 30 års statinbehandling inklusive ”medicin” för blodtryck samt betablockerare, kommer jag aldrig mer att befatta mig med något av läkemedelsindustrins livsfarliga och kraftigt livskvalitetsförsämrande gifter.

    Jag avbröt min behandling efter att ha läst Uffe Ravnskovs böcker, vilka tydligt klargjorde att statiner INTE har någon som helst livsförlängande, inflammationshämmande eller botande effekt.

  3. 3
    Håkan säger

    ”total död 3,2 procent i den aktivt behandlade gruppen mot 3,1 procent i placebogruppen”

    Tack för kaffet!

  4. 4
    sten bjorsell säger

    De verkliga bovarna kommer undan när man lägger fokus på icke-problem som kolesterol!
    T.ex att kalciumtillskott mot osteoporosis ökar risken för kärlförkalkningar och hjärtsjukdom markant, och inte gör något för att stärka benstommen, ofta beroende på ett kraftigt magnesiumunderskott orsakat av åratals intag av fel kost, SLV-kost.
    Studierapporten nedan visar t.ex att med Kalcium : Magnesium intag 1:1 , som i Japan, var frekvensen hjärtsjukdomar endast en tiondel av den i Finland, där man fick i sig 4 ggr mer kalcium än Magnesium. (4 ggr mindre magnesium än kalcium.)
    Med en LCHF-kost som ersätter snabba kolhydrater med fet mat och ekologiska grönsaker ökar magnesiumintaget betydligt samtidigt som mindre magnesium förbrukas för att metabolisera de snabbare kolhydraterna, inklusive vitt socker och HFCS från sockersöta såser.
    Finns ett talande diagram på länken, två sidor ned, som jag dessvärre ej kan klistra in här!
    https://www.enerexusa.com/articles/calcium_to_magnesium_ratio.htm

    Själv har vi ökat magnesiumintaget kraftigt och reducerat ostintaget. Brie lär inneålla både K2 och hälften så mycket kalcium som vanliga hårda ostar, så den osten är undantagen… Om de ekologiska lantbrukarna sprider ut lite extra magnesium (epsom salt) på sina fält kan kanske både ost, mjölk och smör blir ytterligare hälsosamma. Eftersom dom flesta ekologiska bönder idag använder mark som tidigare var starkt konstgödslat gissar jag att spårämnen och mineraler som magnesium i hög grad konsumerats och bör ersättas, vilket bör testas. Blandbetesmark där en hel del lövskog ingår bör hålla sig bra mineralmässigt eftersom det är träden som löser ur, suger upp och distribuerar de mineraler som de, djuren och vi behöver. Kreatur äter blad men knappast barr, och klipper träden underifrån så fint! (Dock måste nya små träd skyddas) väl om man vill öka diversiteten.) Speciallt fin smak på ost kan fås genom val av lövträd insprängda i betesmarken.
    Dessutom kan ”oländig mark” med mycket sten konverteras till idealisk betesmark på några år.

  5. 5

    I kommentarsfältet ger man svar på artikeln och bla Björn Hammarskjöld sågar kolesterolhypotesen helt. – Bara ett nytt försök av läkemedelsindustrin att tjäna pengar på skadlig och ”overksam” medicin – hoppas inte denna medicin kommer att subventioneras av staten.

  6. 6
    Göran Sjöberg säger

    Läkemedelsindustrin är inte bara ovetenskaplig, den är rent kriminell!

    Vilket korrupt sjukvårdssystem!

    Och i hela världen!

    Kan LCHF vara den St. Göran som kan dräpa denna ondskans drake?

    Eller ska vi hoppas på Ärkeängeln Mikael istället?

  7. 7
    I Like Neil Young säger

    OM man nu tror på kolesterolhypotesen så borde man väl mycket, mycket hellre överväga niacin istället…

    Men det talas det väl mycket tyst om – inga megabucks att tjäna där inte…

    https://orthomolecular.org/resources/omns/v09n07.shtml

  8. 8
    Maj-Britt Bernhardsson säger

    Mycket intressant läsning. Jag har för mig att jag läste om Niacin, tror det var i 2000-talets vetenskap. Personen det handlade om kunde inte längre köpa den på hälsokosten. Någon som vet?

  9. 9
    Lars Henrik säger

    Maj-Britt Bernhardsson:

    Man sänkte den tillåtna mängden nikotinsyra i niacin (B3) tillskotten till 10 mg, tror jag det var. Beslutet togs av myndigheter både i Amerika och EU, dvs även av Livsmedelsverket.

    Med den högre halten av nikotinsyra kunde man få en sk flush (kraftigt ökat blodflöde och rodnad) som, enligt uppgift, var förknippad med själva ”justeringen” av kolesterol. Jag har för mig att man motiverade minskningen av nikotinsyramängden med denna ”biverkan”.

    Martina Johansson har skrivit en del om detta på sin blogg. Sök på hennes namn samt niacin eller B3.

  10. 10

    Det finns B-complex att köpa som i 1 tablett innehåller 50 mg niacin (B3).
    Det kan kanske vara så att det som finns att köpa på apotek har lägre Niacin-innehåll.

  11. 11
    Annika Dahlqvist säger

    7 I Like Neil Young
    Vad i hela friden ska man äta niacin för? Har det en visad effekt för hälsan?

  12. 12

    Annika, man menar att niacintillskott t ex kan vara till hjälp vid depressioner.
    Jag vet inget själv om att det fungerar men bifogar en länk om niacin. Vet inte heller vilken bäring påståendena i artikeln har
    https://kurera.se/vitamin-b3-niacin-nikotinsyra-och-niacinamid-nikotinamid/

  13. 13
    Lars Henrik säger

    Vitamin B3 finns i flera former. T ex niacin (nikotinsyra) och niacinamid (nikotinamid). Det är, såvitt jag vet, nikotinsyra som ger en sk flush och har påverkan på blodfetter samt har begränsats av Livsmedelsverket.

    Med 10 mg får man ta ganska många tabletter för att få en flush och väldigt många för att det ska påverka triglycerider och LDL.

    Så om det bara står t ex 50 mg B3 kan det vara 40 mg nikotinamid och 10 mg nikotinsyra.

  14. 14
    Lars Henrik säger

    I artikeln som Kicki länkade till står det också att B3 kan användas terapeutiskt till: ”förhöjda blodfetter och kolesterol (niacin 1 500–3 000 mg)”

  15. 15

    Tillskottet jag nämner innehåller enbart nikotinamid 50mg, men eftersom det är en B-complex så består den även av B1, B2, (B3 niacin), B5, B6, B12, Biotin, Kolin, Inositol, PABA och Folsyra (cyanokobalamin).

  16. 16
    Jörgen säger

    Låt de som vill ha medicinen ta den men det ska betalas av den enskilde.

  17. 17
    Annika Dahlqvist säger

    14 Lars Henrik
    B3-tillskott är säkert bra vid B3-vitaminbrist, men det finns absolut ingen anledning att ta det som kolesterolsänkande, eftersom ett högre kolesterol är nyttigt för hjärtat.

  18. 18
    I Like Neil Young säger

    #11
    #17
    Det var ju som jag skrev – OM..det var ett ”om” – inte ATT man ska tro på kolesterol-hypotesen.
    Personligen tror jag inte alls på den – min känsla är att man misstagit/förväxlat den skada ett stort kolhydratintag gör i längden och det sätt kroppen försöker reparera sig själv på – via kolesterolplack – om man nu vill uttrycka det så – för själva skadan. Alltså – man tror plåstret är skadan – och runt detta har det byggts upp ett felaktigt paradigm och en multimiljardindustri.

    Men OM…alltså om man nu gör det – tror på kolesterolhypotesen alltså – så kan man ju göra sig själv en tjänst och sänka sitt kolesterol med något som garanterat bara kan göra nytta på alla sätt. Att inte BigPharma tjänar några direkta pengar på det ser jag som ett stort plustecken i hela sammanhanget.

    När det gäller B3 generellt så är ju Abram Hoffer ett ledande namn. Linus Pauling är ju inblandad i det hela också.

    Ett exempel bland många.

    https://www.doctoryourself.com/niacinreviews.html

  19. 19
    Lars Henrik säger

    #17 Annika

    Ja, jag är helt på din linje 🙂 Jag ville bara reda ut vilken form av B3-vitaminet som anses vara kolesterolreglerande och som begränsats kraftigt av bl a Livsmedelsverket.

    Jag ville också dela med mig av min spekulation att den kolesterolreglerande effekten och haltbegränsningen kunde ha ett samband, fast jag var medvetet otydlig på just den punkten.

  20. 20

    Niacin (Vitamin B3) är lurigt. Vid en ketogen kost eller tillräckligt lång fasta kommer ”ketonen” beta-hydroxybutyrat att sänka LDL och höja HDL genom att påverka niacinreceptorn.

    Mvh / Erik Edlund, MatFrisk Blogg

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa