Botad cancer av kolloidalt silver?

Jag fick i mail en förunderlig berättelse. Bukspottkörtelcancer anses ha en av de allra sämsta prognoserna av cancerformerna.

”Botad cancer!

En bekant till mig, en kvinna i 70-årsåldern, började för ca 1½ år sedan må allt sämre. Hon tappade matlusten, gick ner kraftigt i vikt och hade gräsliga smärtor… Trots en massa olika undersökningar kunde man inte förrän ett par veckor före jul 2011 (trots att vad jag förstår symtomen var ganska typiska) ge henne en diagnos – pancreascancer. Det visade sig nu, att hon också hade metasta­ser i både levern och en njure (fast detta är mer oklart; diagnostiken där är tydligen mycket svår). Pancreascancern var dock odiskutabel, och symtomen till alla delar typiska. Hon hade statistiskt ca 4 månader kvar att leva, och palliativa teamet kopplades in. Det var förstås bara smärtlindring som gällde, i väntan på det oundvikliga slutet.

 

Nu råkade jag ha läst en del om kolloidalt silver och en del spektakulära tillfrisk­nanden bl.a. just av cancerpatienter. Naturligtvis var jag väldigt skeptisk till det hela. Det verkade litet för bra för att vara sant. Men Livsmedelsverkets delvis pinsamt okun­niga smutskastning av preparatet gjorde mig snarast mer positivt inställd. Samti­digt hade jag också tagit del av de senaste rönen om D-vitaminets uppenbarli­gen mycket viktiga roll i en hel mängd processer i kroppen, och dess sannolika bety­delse för att motverka cancer. I samråd med kvinnans vuxna barn, som nu läste in sig på ämnet, rekommenderade jag henne att dels ta en rejäl dos D-vitamin (2x 2000 IE per dag), samt två teskedar kolloidalt silver flera gånger per dag (det blev sedan 15 ml fem gånger per dag). Båda prepa­raten torde vara garan­terat ofarliga i dessa doser – och det fanns förstås inget att förlora i det här läget. Naturligtvis var kvinnan själv också med på det hela.

Efter ett par månader kunde man vid ny undersökning (biopsi) inte längre se någon cancer i lever eller njure! Viss förvåning hos läkarna… Men hon mådde fortfarande mycket dåligt. Efter ytterligare någon månad fick hon så tid för opera­tion i Uppsala. Vid operationen tog man förstås också cellprover. Man tyckte sig se ”vissa föränd­ringar” i bukspottkörteln, och den delen opererades bort. Efter ett par veckor kom resultatet av biopsin: Ingen cancer! I de delar som opererats bort trodde man sig se ”förstadier till cancer” (Min kommentar: Var det möjligen i stället ”eftersta­dier” till cancer?). I övrigt fanns det inget spår av cancer! Med andra ord förklarades hon cancerfri!

Efter en tids rehabilitering är hon nu sedan flera månader hemma – med visst stöd av Hem­tjäns­ten. En märklig situation blev det förstås för palliativa teamet – när kvinnan nu inte hade vett att dö enligt pla­nerna. Men tea­met fanns ändå med en tid som samtalspartner. Kvinnan bor nu alltså hemma med sin man och verkar kunna leva ett bra tag till – även om hon än är svag efter den genomgångna sjuk­domsperioden och har vissa hälsoproblem på andra områden…

Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling… Man har uppenbarligen varit mycket nöjd med hennes tillfrisknande – men inte brytt sig om att söka några orsakssamband… Hade det inte varit naturligt att närmare undersöka ett fall av närmast mirakulöst tillfrisknande av detta slag?

Undrande”

Min kommentar: Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.

Artikel om Kolloidalt silver.

160921 Jag fick en länk ang kolloidalt silver mot cancer.

Anna Böhlmark har gjort en film om Kolloidalt silver: Silverbibeln.

 

Comments

  1. 501

    Upplysningsvis så är Sven Nordins historia, som det görs så mycket reklam för här, verkligen inget bevis på att man kan bota cancer genom att följa hans recept. Han opererade bort cancern. Sedan misstänkte man att det kunde finnas cancerceller kvar och man rekommenderade därför en större operation som han tackade nej till. Men ingen vet alltså säkert om det fanns någon cancer kvar och om det gjorde det så rörde det sig om enstaka celler vilket knappast brukar kunna leda till döden inom 3 månader. Själv har jag levt med spridd cancer och ett flertal större tumörer i snart 10 år, tack vare modern medicin.

  2. 502
    Annika Dahlqvist säger

    501 Anna
    Det är ju svårt att veta hur det skulle ha gått om inte om hade funnits. Men man kommer inte ifrån att läkarna hotade honom med döden om han inte följde deras program. Och det hade ju blivit svåra biverkningar, med ödem i benet efter borttagande av lymfkörtlarna i ljumsken, samt biverkningarna av cellgiftbehandlingarna. Nu slapp han alla dessa problem.

  3. 503

    Tack Annika för all fin information!

    Nu har jag läst att när cancerceller ger ifrån sig det som blir metastaser så ”kryper de in” i
    fettceller i (LDL) – blodet och följer med blodet runt i kroppen.

    Är det riktigt?

  4. 504

    Det var en intressant fråga! Tveksam till att nån kan svara. Var har du fått detta ifrån?

  5. 505
    Lars Henrik säger

    Gjorde en snabb Google-sökning på LDL och cancer. De flesta resultaten verkar handla om en koppling mellan LÅGT LDL och högre risk för cancer. Det är visserligen inte samma sak som spridning av redan befintlig cancer…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa