VoF-aren kunde inte svara

Jag mailade till en styrelsemedlem i VoF och frågade om deras förvillarutnämning av mig dec -09 kunde dras tillbaka nu när det visat sig att jag hade rätt om massvaccinationen mot svininfluensa.
Han nekade till detta och tyckte att jag fortfarande är lika ovetenskaplig och ”konspirationsteoretisk” och därför fortsatt förtjänar förvillarutnämningen.
Jag bifogade då länken till Ann-Cathrin Engwalls artikel i SvD aug -09: Vaccin kan göra mer skada än nytta, och bad om hans kommentarer till den.
Han kunde inte svara.
Själv är han dataspelsdesigner och IT-tekniker, och kan förstås inte tillräckligt om medicinsk vetenskap och verksamhet för att kunna bedöma saken.
Är det någon som kan hjälpa honom att bemöta Ann-Cathrins artikel?

Min dotter ringde nu och berättade att nyss i Godmorgon världen (ca 6 min in) diskuterades massvaccinationen, och mitt namn nämndes (fast fel efternamn) som den som stod upp emot den mest uppmärksammat, och därför fick förvillarutnämning av VoF.

En intervju med Annika Linde, av Ulf Elfving. Linde är statsepidemiolog på Smittskyddsintitutet.
Hon berättar att hon inte själv vaccinerade sig under massvaccinationen mot svininfluensan, eftersom hon visste att genomgången influensa ger ett mycket bättre och längre skydd än influensavaccin.

Rune Lanestrand har skrivit en anmälan till JK ang Annika Lindes bedrägliga beteende.
I Aftonbladetartikel aug -09 uppgav hon att hon skulle vaccinera sig, men sen gjorde hon inte det för att hon tyckte att det var bättre att låta bli!

 

Comments

 1. 1
  Jan Darenius säger

  Hej Annika!
  Lyssna gärna på början av dagens sändning av Gomorron Världen där Lotta Gröning ger dig upprättelse för dina inlägg i vaccinationsdebatten. Tyvärr blir ditt efternamn förvrängt.
  Varma hälsningar
  Jan Darenius

 2. 2
  PJ Svensson säger

  Varför skulle inte en dataspelsdesigner och IT-tekniker förstå någonting kring medicinsk vetenskap och verksamhet? Det är sådana här påståenden och påhopp som misskrediterar dig och din mission.

  Budskapet i ditt inlägg förtas helt av att du gör ett yttrande kring att andra yrkesgrupper generellt är okunniga. Det kvittar hur beläst och hur många titlar en person har, personen kan fortfarande vara okunnig. Det bästa exemplet på finns väl inom det fack du verkar och jag tänker speciellt på några av dina opponenter.

  Ibland är det bra att tänka före man skriver så att man inte skriver det man tänker…

 3. 3

  Jag hörde också på Godmorgon Världen, P1, och det diskuterades om hysterin kring massvaccineringen och även om ersättning till de stackars barnen som fick narkolepsi. Lotta Gröning, V, skriver i Expressen, påminde om att du inte var för massvaccineringen och att du hade rätt! Hon påpekade också att du blivit utsedd till ”Årets förvillare”. Tyvärr kom hon inte ihåg ditt namn utan sa läkaren Annika och så sa hon något annat efternamn, Dahlberg eller något sånt. Det var synd!!

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ PJ Svensson #2:
  En som inte har utbildning i och erfarenhet av medicinsk vetenskap och verksamhet tycker jag i förstone kan antas ha sämre kunskaper än en person som arbetat med detta i många år, som tex Ann-Cathrin Engwall.
  Men nu har jag modererat formuleringen i inlägget något.

 5. 5
 6. 6

  #2
  PJ Svensson, blev du trampad lite på tårna eller uthängd på löpsedeln i Sveriges största kvällstidning?

  Efter all vuxenmobbing Annika offentligt fått utstå från VoF och alla de slag under bältet de delat ut på sin egen mobbarblogg mot henne, så anser jag att hon all rätt i världen att på sin EGEN blogg generalisera lite nedvärderande över sina opponenter.
  Men det brukar ju mobbare defenitivt inte tåla, det är då ursinnet tar vid och de börjar sparka och slå sina offer.

 7. 7

  Annika, du hade rätt! Och de borde ta tillbaka ”utnämningen”.

  Jag tog inte sprutan, men mest av konspirationsteoretiska skäl (jag hade inte ens börjat med LCHF vid tidpunkten).

  Men till nästa gång så är det bättre att du bara kritiserar/avråder själva vaccineringen och de grunder som den sker på, och inte drar in alternativa behandlingsmetoder, som det inte heller finns något vetenskapligt stöd för.

 8. 8

  Håller med Majoren #6! Bra skrivet!
  Grattis Annika! Nu rör det på sig för dig – åt rätt håll!

 9. 9

  Annika du har varit i kontakt med Per Edman på VoF förstår jag. Ditt inlägg är relevant. Varför ska en dataspelstekniker uttala sig om medicin och samtidigt anses vara trovärdig? Hur kan denne Edman avgöra vad som är vetenskapligt bättre än någon annan privatperson? VoF är en tyckarförening bestående av en samling av datakillar och grundskolelärare kryddad med några doktorer. Inget annat.

  Per Edman är även sakkunnig (jasså?) inom klimatfrågor i Uppsala Initiativet. Läs mer på Berghorns blogg:

  https://nymodernism.blogsome.com/2011/01/04/vof-gor-bort-sig-igen/

 10. 10
  pensionär säger

  @ PJ Svensson:

  ”Ibland är det bra att tänka före man skriver så att man inte skriver det man tänker…”

  Det gäller bevisligen VoF och dig själv i högre grad än Annika!

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ Henrik – Allt om LCHF #7:
  Jag tycker fortfarande att mitt förslag att äta LCHF för att förbättra immunförsvaret var bättre än att vaccinera sig. Eller var det något annat förslag från mig som du tycker var fel?
  LCHF är så nära garanterat ofarligt som man kan tänka sig.

 12. 12

  VoF förtjänar ingen som helst uppmärksamhet, glöm dem, de sysslar med personförföljelse och utövar förtryck mot de som vågar stå upp mot etablissemangets rådande politiska linje. Har inget med vetenskap att göra. Vet att flera har lämnat föreningen när de insett vad föreningen har blivit.

 13. 13

  Har följt denne Per ett tag, och han har väl inte haft ett enda rätt de senaste åren, så det känns som han borde börja med att göra en sak rätt, och det är att dra tillbaka Förvillarutnämningen. Fortsätt pressa Vof Annika, de gjorde ett stort fel i och med denna utnämning och får inte komma undan med det.

 14. 14
  Eva Persson säger

  Håller med Annika, har ätit LCHF i 4 år, på den tiden har jag varit snuvig i 3 dagar, annars frisk, det är stor förbättring mot innan LCHF, då man minst var sjuk en gång per år, i någon förkylning !

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  @ Helge #12:
  Det går inte att negligera VoF:s förvillarutnämning. Tom journalisten i pratpanelen, som trodde att jag heter Annika Falkengren, visste att jag hade fått ett förvillarpris.

 16. 16

  Bär utmärkelsen med stolthet istället. Utmärkelsen av dig var startskottet till att folk i allmänhet fick upp ögonen för vad VoF var för en sekt och numera har de ingen trovärdighet alls längre.
  De kommer för övrigt aldrig att ta bort den eller erkänna att något var fel, de har ju stridit så hårt för att den var riktig och hävdat att de hade vetenskapen på sin sida.
  Sedan december 2009 så har 19 seriösa forskare som tidigare varit experter åt VoF hoppat av och avsvär sig allt samband med VoF.

 17. 17

  Lyssnade också på Gomorron världen och tyckte det var synnerligen anmärkningsvärt att Lotta Gröning hade glömt ditt efternamn och sa att du hette något stil med Annika Falkengren (SEB-chef). Man ska ju ha magnum hjärnsläpp om man jobbar på en kvällstidning och inte kommer ihpåg ditt efternamn!!! Hon hade för avsikt att ge dig lite upprättelse och mana medierna till eftertanke, men hade inte den goda smaken/anständigheten, att minnas ditt namn (virrigt!) fast hon var den enda av debattörerna som tog på sig ansvaret för att media var lika hysteriska som regeringen, som lät sig övertygas av socialstyrelsen om att man måste rädda oss från pandemin och det fort, sedan vaccinet var köpt, fast erfarenheterna från världen, där influensan visade sig kanske sprida sig snabbt men inte alls vara så farlig som det påstods från början. Programmet är väl värt att lyssna på, man lär sig mycket om hur media tänker – och inte tänker – och om deras allvar i livsviktiga frågor.

 18. 18
  Anna Maria säger

  Jag har ätit LCHF-liknande kost i 8 år nu och jag tror inte jag har haft feber en enda gång på de 8 åren. Ingen influensa eller liknande förkylning. Jag vägrade att vaccinera mig trots grupptrycket på jobbet. Genom mitt motstånd har jag även påverkat min äldsta dotter, som har barn, så ingen i hennes familj har blivit vaccinerad mot svininfluensan.
  Förresten hur kan man lita på att dessa 60 som ”räddades” inte är en efterhandskonstruktion för att frisera till siffrorna, särskilt med tanke på att så många drabbades av narkolepsi? Och narkolepsi var inte den enda biverkning man kunde få, vad jag förstått.
  Polens hälsominister uttalade sig i media under den värsta hysterin och lugnade hemmaopinionen till skillnad från i Sverige där man i stället piskade upp stämningen. (Jag läser även polsk press på webben).
  Jag tycker att förvillarutnämningen var ett skamgrepp mot Annika och bara ett bevis på att makthavare kände sig oroade av hennes uttalanden.
  De som hoppar på Annika och tycker att hon inte uttrycker sig tillräckligt försiktigt får bara svara på om de tror att om hon uttryckte sig ödmjukt och försiktigt skulle så många människor börja fundera över sin kost.
  När hon började fanns inte Kostdoktorns blogg. Jag har följt med hela vägen eftersom jag började min kostresa redan 2004 och på den tiden var det ingen i Sverige som propagerade för att börja äta naturligt fett. Jag kände mig ensam och udda tills Annika Dahlqvist började blogga.
  Eloge till dig Annika som har sunt förnuft i behåll!

 19. 19

  Inte mycket att haka upp sej på ett felsagt efternman..hur många gånger har man inte själv glömt namnet på en känd person..kanske lotta nybörjat med LCHF och drabbats av hjärnsläpp pga av sockerbrist. för i början kan man ju faktiskt bli lite seg i skallen..*L*.
  Är iaf glad att jag inte gick på det där med vaccinering.. men jag fick ta emot mycket skit från min dåvarande arb.ledare då jag jobbade som pers ass, ALLA skulle vaccinera sej och det av solidaritetskäl som att jag kunde smitta ner min vårdtagare och andra..jag fråga då hur det kunde vara möjligt om nu ALLA andra hade vaccinerat sej, dom borde ju inte kunna bli smittade då???..fick bara sura blickar tillbaks..hon hade dessutom svårt att hantera mitt sätt att äta och att jag inte höll tyst om LCHF:s hälsofördelar jämfört med kolhydratmaten.

 20. 20
  Anna Maria säger

  Förresten inte bara sunt förnuft utan stora mått av civilcourage och empati, glömde jag att tillägga.
  Fler sådana läkare vill vi ha!

 21. 21

  Hej Annika!

  Kan inte du stämma dem för ärekränkning och kräva att de tar bort denna kränkande titel? och kan inte vi som läser din blog översvämma kontaktfunktionen på deras hemsida tills de tar bort det?

 22. 22

  Förstår att du vill ha upprättelse, samtidigt om en specialist på datorspel yttrar sig om hälsofrågor – hur seriösa kan då dessa Voffare vara?!

  Om du känner för det, maila Lotta Gröning och tacka henne för att hon tog upp detta (visst hon kom inte ihåg ditt efternamn, men hur många av oss kommer ihåg alla namn och speciellt i stressade situationer). Kanske skriver hon en bra artikel om det? Poängtera att du inte sade att ingen skulle vaccinera sig (som hon sade i programmet), utan fortfarande, som jag minns det, tyckte du att som alltid utsatta grupper skulle vaccineras, däremot var du emot en massvaccination och att solidaritets-kortet spelades ut.

  Jag förvånades att de i panelen skyllde på att någon forskning gått fel och att det var därför detta beslut om massvaccinering togs – lustigt att inte samma ”forskningsfel” gjordes i andra Europeiska och EU-länder?! Ingen i panelen sade det självklara, att Sverige hade förbundit sig att köpa upp vaccin i masskala – det handlar – som alltid – om pengar! Detta förstår sig verkligen Lotta Gröning på!

  Ska det ske något angående din totalt felaktiga ”utnämnelse” – så är det nu – lycka till!

  PS. Vore mer relevant om du fick ta emot pris av Kungen – kanske något att lobba för – det skulle bli omskrivet och då kunde Voffarna voffa för sig själva i skamvrån, där hör de verkligen hemma!

 23. 23
  Anders S säger

  Det är ärofullt att vara världberömd dissident! Var stolt över deras utnämning. Inget att sörja över eller att älta om och om igen. Njut av det faktum att du har räddat många liv, både diabetiker och andra!

 24. 24
  Annika Dahlqvist säger

  @ hajeem #21:
  Det är alldeles för jobbigt med en stämning, med alla juridiska formaliteter – och det är inte alls säkert att man får rätt heller. Rätten kan ju tro på ”experterna”. Tack vare internet kan man få ut sitt budskap, till de som är intresserade, ändå.
  Ev ”översvämning” är upp till var och en.

 25. 25

  Henrik – Allt om LCHF Nr 7.

  Vad i jössu namn menar du med alternativa behandlingsmetoder?
  Märklig formulering.

  Inte heller Annika Linde tog sprutan, men hon trodde på en bättre metod vad nu gäller influensa.
  (Ps! Dvs. Annikorna tycket egentligen samma! Också märkligt eller hur? Kan inte Linde få Förvillarpriset i efterhand??) 🙂

 26. 26
  Katarina säger

  @ Jan Darenius:
  Lotta Gröning sa Annika Falkengren som är VD för SE-banken. Hon vet nog inte så mycket om vaccinationer. Jag hoppas verkligen att rätt Annika får ordentlig upprättelse. Och så småningom kommer även upprättelse för LCHF!

 27. 27
  Johangym säger

  Att imunförsvaret förbättras är ju kanske det allra märkvärdigaste med LCHF..
  Herregud vad det förbättras ! Innan LCHF var jag ”mr däckad i förkylning” nästan varannan månad och varannan vecka kändes det som att det var på gång, utan att bryta ut.
  Nu har jag endast haft någon lättare förkylning under 4 år.

 28. 28
  Vox Humanae säger

  Annika

  Du behöver inte göra någonting alls. Det ovanliga har hänt, att verkligheten har hunnit upp lögnen på bara ett par år. När nu även myndigheterna offentligt går ut med att vaccineringen var en missbedömning och ett stort misslyckande så anser jag att du är helt återupprättad i denna fråga. Och jag tror också att det innebär att många, många fler människor nu frågar sig om du inte kan ha rätt angående kosten också.

 29. 29
  pensionär säger

  Även på ”Toxiska epistlar” diskuteras SVDs artikel.

  I en kommentr ställs frågan:”Åtta procent av Tysklands befolkning är fler personer än sextio procent av Sveriges befolkning. Varför är antalet narkolepsifall då större i Sverige än i Tyskland?”

  Bo Zakrisson: ”Intressant fråga. En förklarting kan vara att i Tyskland avrådde man barn och ungdomar från att vaccinera sig med Pandemrix. I Sverige vaccinerade ”vi” 1,1 miljon barn och ungdomar under en extremt kort tidsrymd under hösten 2009″.

  https://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/svenska_dagbladet_bekr%C3%A4ftar_bluffen_svininfluensan#comments

 30. 30

  @ Zonen:

  Man kan tydligen ha uppdraget att i SVT prata om vikten av att andra solidariskt vaccinerar sig och samtidigt själv avstå 🙄

 31. 31

  Hej ja undrar om metoden funkar på mig,som rasat i vikt på grund av,sjudomen eds ? Ja rasa ner till 48 kilo från 62 kilo,nu väger ja 54 gått upp några kilo.H>oppas på svar trevlig kväll.

 32. 32

  Handen på hjärtat – det vore intressant att veta om VoF-styrelsen och alla medlemmar vaccinerade sig! Likaså vore det intressant att veta om all personal inkl chefer på Smittskyddsinstitutet vaccinerade sig!

 33. 33
  stålfarfar säger

  Du undrar varför skulle inte en dataspelsdesigner och IT-tekniker förstå någonting kring medicinsk vetenskap och verksamhet? Sitter man med den befattningen på ett företag så antar jag också att han inte är medicinsk expert.(Han kan ju vara båda delarna, men vem tror på det mer än PJ Svensson). Jag håller med om att det kan vara bra att tänka före man skriver. Den principen bör PJS ta till sig.

 34. 34
  Annika Dahlqvist säger

  @ eds #31:
  Personer med EDS har samma behov som alla andra av högkvalitativt animaliskt fett och protein. Hur mycket kolhydrater som passar vederbörande att äta får var och en prova ut själv.

 35. 35

  Tyvärr är det en väldigt stor skillnad på att ha rätt och att få rätt.

  VoF är för längesedan avslöjade som ondsinta troll?

 36. 36
  monica, född 1942 säger

  Jag tycker att det är skamligt att det finns en sammanslutning som gör sådana utnämningar. Att man vränger till ditt namn ingår i spelet för att nedvärdera en person! Jag skulle aldrig drömma om att vaccinera mig, har endast haft asiaten. Fler länder än Tyskland avstod från vaccinationer, undrar hur många som dog där. Antar att de flesta var sjuka och hade nedsatt immunsvar.

 37. 37

  Lotta Gröning vrängde inte till Annikas namn utan hon mindes helt enkelt inte rätt namn i hastigheten. Inte speciellt konstigt, tycker jag. Det var synd därför en del som lyssnade kanske inte kom på vilken Annika som åsyftades. Positiva nyheter om Annika är toppen! Ingen skugga ska falla på Gröning för hon hade verkligen bra åsikter angående vaccination, medias roll osv.

 38. 38

  Så här skrev jag till VoF

  Hej!

  Det har visat sig att dr Annika Dahqvist hade rätt i sin uppfattning om massvactinationen mot svininfluensa.

  Hur kan er organisation som utnämde henne till förvillare inte dra tillbaka detta kränkande påstående och samtidigt tycka att föreningen är för kritikskt tänkande och mot pseudovetenskap sedan 1982? Ni slutade väll tänka så året 2009? Det var hennes kritiskt tänkande som förde henne i blåsväder? Hon förtjänar att ni dra tillbaka detta och ber henne ödmjuk om ursäkt!

 39. 39
  anhörig säger

  hajeem, voffarna har inte förstått att ”man inte är sämre karl/kvinna än att man kan ändra sig” 🙂

 40. 40
  Professor Göran säger

  @ Johangym:

  Klockrent!

  Jag känner igen mig själv i din berättelese fast jag ”bara” har kört med strikt LCF i knappt tre år.

  I min egen värld av naturvetenskaplig forskning sedan många år är det fullkomligt obegripligt hur ”läkarvetenskapen” så totalt kan förlöjliga alla kliniska erfarenheter som din och min med hänvisning till ”VETENSKAPEN” och att vi endast är en samling religiösa ankdoter som man i allt överseende vänligen kan le åt. Men ignorerar man det som utgör människors verkliga verklighet så är det i alla fall för mig inte frågan om någon läkarvetenskap som ju rimligen bör ägna sig åt att förbättra människors hälsa.

  Hur mycket av ovädersägliga kliniska fakta behövs egentligen för att inse att immunförsvaret förstärks om man minskar ned den metabola belastning som kolhydraterna innebär? Den teoretiska logiken som är en väsentlig del av alla vetenskapliga hypoteser finns också redan på plats efter de senaste 50 årens fantastiska landvinningar inom den biokemiska forskning på cellnivå kring den patogena verkan av blodsocker och insulin.

  Jag tar mig därför för pannan när jag läser att Dan Larhammar som är en professor i molekylär cellbiologi är en del av VoF’s styrelse; en styrelse som jag dessutom antar enhälligt står bakom den lika famösa som skandalösa utmärkelsen till Annika. Medlemmarna i denna styrelse passar därför alltför väl in i mitt favoritcitat av Bertrand Russell.

  ”De flesta människor skulle hellre dö än tänka! Och de gör det!”

  Att styrelsen idag, individuellt eller kollektivt, helt plötsligt skulle börja tänka är av samma anledning knappast troligt och där resultatet av Annikas kontakt med en medlem av styrelsen nu snarast verifierar min hypotes. (Utan att närmare känna till denna förening så misstänker jag att de består av anhängare till den så kallade ”verifiktionalistiska” filosofiska traditionen ( den induktionistiska ingenjörsmässiga) och därför knappast har så mycket med vetenskap att skaffa men därför också teoretiskt borde uppskatta min argumentation här.) En ”religiös” förening kan heller per definition inte ha fel för de ”VET” vad som är sanning . Denna ”vetskap” kanske också är en av VoF’s ”centraldogmer” – vem vet? Annars skulle VoF naturligvis inte kunna dela ut sin utmärkelse – jag menar, det skulle knappast gå att göra det om de tvivlade på att VET vad som är sanning. (I det här fallet har det förstås visat sig att de hade fel men de kan ju ha rätt nästa gång – svårt att veta.) Men detta kanske de inte ens har tänkt på och detta är ju i så fall faktiskt också nästan troligt. Om en ursäkt skulle komma från denna förening så skulle denna ursäkt också motbevisa den hypotes jag för fram här om att VoF är en förening där inget vetenskapligt tänkande förekommer och en ursäkt bedömer jag därör inte som trolig.

  I det här fallet är det förstås frågan om en hel förening och man får däför innerligt önska att steg två i Bertrand Russells uttalande om människor i allmänhet också gäller för det kollektiv som föreningen VoF utgör och att detta steg i vetenskapens namn skall tas fort.

  Av en ödets ironi råkar jag just nu få dessa funderingar på ett hotellrum i Cambridge, UK; en stad som nog får betraktas som en av den moderna vetenskapen vallfärdsorter och som härbärgerat hedervärda vetenskapsmän som Isaac Newton och Bertrand Russell och som till skillnad mot föreningen VoF nog får anses ha bidragit till vetenskapens framsteg.

 41. 41

  Rättnr 39!

  Vad gäller VoF så är en pudel alltför svårt för dom även om nu vissa andra klarat detta med bravur.

  Börjar mer och mer tro att VoF finns till för att vissa myndigheter inte vågar uttrycka sig på ett sådant sätt eller ge folk utmärkelser som dom i och för sig tycker är bra! 😉

  Annika Linde måste dock ha lidit i det tysta eftersom hon nu i stort tyckte detsamma som Dr Dahlqvist!
  Dvs. Influensor av icke allvarligare art bekämpas bäst av det egna immunförsvaret och ger dessutom ett mycket bättre immunförsvar inför kommande ev. influensor……

  Sen å andra sidan så har hon ju ett jobb att sköta och lyckades tydligen förtränga egen övertygelse…
  och talade ändå varmt för massvaccination för samhällets bästa… men……

 42. 42
  ragnhild säger

  Dr. Annika, du mejlade til en styrelsesmedlem i Vof.
  Du mottok svar. Mottok du svar från enbart ett styrelsesmedlem?

  Kan du maila en gång till, och be om at saken blir tatt upp på nästa styrelsesmøte i Vof-foreningen? Send med vedlegg.

  Kan du be om ref. om vedtak som styret kommer fram till? Be dem skicka vedtaket till dig?

  Ved evnt. tramsigt svar till dig en gång till (som det du refererar), så kan du sända mail till alla som sitter i styret; ett till hver av dem.

  Please do. Dette är for frekt tycker jag. Vi står bak deg.

  Jeg kan ikke tenke meg (repeating it) något så frekt som det här – söker samarbete med norske Vof gör de också. Kan bli provoserad af mindre. Nei, norske Vof har inte sjunket till det nivået … hur kan de ha gjort det i Sverige – vilken kultur ligger bakom. Jo, du ska ha upprättelse, heia på dig, men de har tapt ansikt – det är en tröst det med ….

 43. 43

  Bertrand Russell är en sån där gammal död vit överklassgubbe. Helt fel idag.

 44. 44

  @ Annika Dahlqvist:
  Jag menade absolut inte att LCHF inte ger ett bättre immunförsvar, än kolhydratdieterna. Men det vetenskapliga underlaget på LCHF skulle hjälpa mot influensa i allmänhet och svininfluensa i synnerhet är tyvärr rätt klent, troligtvis obefintligt.

  Jag har dock själv upplevt ett klart förbättrad hälsa under det år jag har ätit enligt LCHF, dock har jag drabbats av några virusinfektioner. Så något heltäckande skydd är det inte. Men det har det känts som att kroppen kämpar emot bättre och lyckas häva infektioner ibland numera.

 45. 45

  Se där Henrik och så bra att du inte nämnde alternativa metoder….. för det är ju negativt i vissa kretsar!
  Du skriver: ”Men det har det känts som att kroppen kämpar emot bättre och lyckas häva infektioner ibland numera.” Så bra….. 😉

  Vad var nu det här för en svininfluensa som egentligen gav en än mindre dödlighet är den vanliga influensan som kommer varje år…. Var det inte bara något upphaussat? Dom verkliga skadorna åstadkom ju vaccinet – av vad jag förstått! Skadorna kommer troligtvis att kosta samhället än mer än vaccinet och då är ohälsan/ett sämre liv inte inräknat!

  Blir ditt immunförsvar stärkt så blir du väl mindre ofta sjuk…….är väl slutkontentan av det hela! 😉

 46. 46

  Varför är hatet, hånet och lögnerna så framträdande drag hos voffarna? De har ett politiskt program!
  Varför är de frågorna med på programet, som är med?

  Från att ha varit en vanlig förening för ateister, så har de utvecklats till marknadsförare av läkemedels- och mobil- industrins intressen.

  Vad har dessa industrier gemmensamt? Jo, mycket pengar , och behov av stöd från allmänheten.

  Därför används lobbyister för att få publikt stöd. I sverige är det vof som tagit till sig ”ACSH”
  modellen.:

  !) Demonisera motståndarna. T ex, Kalla de som stöder LCHF för en sekt, och säga att det är ”alternativmedicin”(fastän socialstyrelsen godkänner det som diabeteskost.

  2) Erkänn inga brister i det ”skeptiker”-
  rörelsen förespråkar(kritisera aldrig andra skeptiker), För det gynnar de ONDA motståndarna!

  3) De ”onda motståndarna” har alltid något ”personligt” mot skeptikerrörelsen(de har förmodligen fått någon favorit idee motbevisad av skeptieker) Pseudo-skeptikerna gör allt för att få bort focus från sakfrågan, utan motsåndarna har ”personliga” brister av något slag.

  4) De etiketterar ”motståndarna”, och då är alla slag av svinaktigheter tillåtna. Ren hulliganism är tillåtet! För de har vallt sida och då är allt tillåtet(Så resonerar Hulliganer).

  Alltså vad de sysslar med är ren MARKNADSFÖRING deras ledare är naturligtvis helt klara på det.
  T ex Psykologen Michael Shermer som är Redaktör för ”Sceptical Magazine” som arbetat för
  ACSH , och Fox-news finner säkert ett nöje i sitt arbete. Men personer som han och Stephen Barrett döljer det mesta av sin verksamhet för ”skeptikerna”(Se t ex: https://humanticsfoundation.com/barrettvsrosenthal.htm https://www.bolenreport.com/feature_a…he%20money.htm

  Naturligtvis bryr sig inte företagen om hur det går för ”skeptiker” rörelsen de är bara ”nyttiga idioter”
  för dem, som Sven-Ove Hansson skulle säga. De kan alltid skicka sina lobbyister åt andra håll,
  när folk börjar tycka det är konstigt att ”skeptikerna” främst sysslar med reklam för läkemedelsindustrin.

  Se också:
  https://www.sourcewatch.org/index.php…nce_and_Health

  På vof forumet svarade Vof-ordföranden Martin rundkvist på frågan vilka risker styrelsen ser med att kontaktpersonen för kostråd och matmyter, Susanne Bryngelsson, är VD för SNF (Swedish Nutrition Foundation)?
  SNF är en lobby organisation för de stora livsmedelsföretagen.) Se:

  https://snf.ideon.se/medlemsforetag/

  Där kan man se vilka medlemsföretagen är t. ex Nordic Sugar A/S ,Kraft Food(som ägs av Philip Morris(De är bra på att fejka forsknings rapporter)) och naturligtvis vill inte de, att några intresserade konsumenter försöker minska försäljningen av deras produkter.

  Så vof lär nog inte ändra uppfattning i kostfrågan. De agerar som en reklambyrå, men de är mer svinaktiga än en reklambyrå skulle kunna vara.

 47. 47

  Två intressanta artiklar om Annika Linde. Den första är från 2009:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article11964674.ab
  ”Av de bedömningar som jag kan göra nu tycker jag att man ska vaccinera sig.
  Vaccinet är ännu inte färdigtestat. Men det är samma grundtyp av vaccin som användes mot fågelinfluensan och med den första typen av vaccinet hade man inga problem. Det finns ingen teoretisk bakgrund till att det skulle bli problem med det nya”

  Den andra från idag:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4973455
  ”Eftersom vaccinationerna var något som rekommenderades av myndigheterna och måste samhället också ta sitt ansvar för biverkningarna”

  Sent ska syndaren vakna, heter det visst…

 48. 48
  Professor Göran säger

  @ O:

  Själv tycker jag alltid det är lika vetenskapligt intressant med ett klassperspektiv på tillvaron även om detta tillhör tabubegreppen inom kostdebatten och därför heller inte kan diskuteras här.

  De flesta här på bloggen tillhör också ”överklassen” medan de flesta som är feta och sjuka runt om i världen tillhör ”underklassen” – detta är ett etablerat vetenskapligt faktum. Desutom är nog de flesta som satsar på LCHF vita – också ett vetenskapligt faktum. Om vi äter LCHF kommer vi vita troligen också bli gamla och möjligtvis kommer vi också som Bertrand Russel dö. Gillar vi inte att bli gamla så är det förstås fel att satsa på LCHF. Detta gäller antagligen även för gummorna.

  Överklassen har i alla tider haft monopol på religion och vetenskap. Idag har vi tyvärr nått en situation där överklassen enligt min mening inte längre är intresserad av vetenskap utan istället omhuldar en postmodernistisk nonsensfilosofi. Underklassen har allt att tjäna på ett vetenskapligt förhållningssätt och om VoF går Bertrand Russells profetia tillmötes så kommer detta knappast vara en förlust för den ”underpriviligierade” delen av världens befolkning.

  Om alla dessutom vore så politiskt korrekta som du verkar vara så tror jag också att vetenskapen vore helt död.

 49. 49

  ”Varför skulle inte en dataspelsdesigner och IT-tekniker förstå någonting kring medicinsk vetenskap och verksamhet? ”

  Voff är så okunniga om medicin att dom inte begriper att dom inget begriper , läs Ann-Cathrin Engwalls artikel, hur skulle en IT-tekniker kunna veta vad som är rätt åtgärd vid en influensa?

  Annika Dra inte upp kosten i debatten om vaccinet då kan du inte bevisa något, visa upp fakta om hur immunförsvaret fungerar och fakta om virus så är voff utrotade.

  IL-6, IL-11, Makrofag, Neutrofila granulocyter, Lymfocyt, CD4+. simpla fackord.
  Voffarna får googla mycket för att kunna bemöta en studie, men dom klarar inte av det för immunologi är rena grekiskan för en IT- tekniker.

  1. Narkolepsin.
  2. Övriga biverkningar som ännu inte erkänns officiellt.
  3. Fungerade vaccinet?
  4. Genomgången influensa ger ett bättre skydd än vacciner för virusmutationer.
  Med mera,

  Staffan Sylwan: ”En medicinsk tragedi”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4971606
  Finns det inga studier som visar att vaccinet gav ett skydd så saknas det fullständigt bevis för att vaccinet fungerade, voff skall via upp studier.

  Vi får hoppas att vaccinet var totalt verkningslöst för då har vi fått bra immunitet mot virusmutationer se Ann-Cathrin (Annikas länk)

  Den som tror att alt immunförsvaret gör går att mäta i blodprov är totalt okunnig.
  skvalen kan ha orsakat immunologiska reaktioner som inte syns i vanliga prover.
  Eksem ser inte läkarna i några prover, det syns bara på huden, mycket går fortfarande inte att se i blodet.

  Annika voff är tvungna att pudla eller så går föreningen under, fakta tål dom inte, du kan få bort utnämningen nu.

 50. 50

  Helge 46
  ”T ex Psykologen Michael Shermer som är Redaktör för ”Sceptical Magazine”
  Man behöver inte vara betald av någon för att vara odelat positiv till alla vacciner med den titeln,
  Psykologer är inte experter på immunologi vacciner, han kan tro på det han säger, titeln säger att han saknar djupare kunskaper i medicin.
  Men han kan mer än en IT-tekniker, granska deras kompetens så ser du varför dom tror på det dom säger, dom begriper inte att dom inget begriper.

  PS När voff startades så var psykiska sjukdomar psykiska nu har flera så kallat psykiska sjukdomar visat sig vara inflammatoriska störningar på hjärnans funktion.
  Läs mer på SVD se under ” KROPP & HÄLSA”

 51. 51

  Detta Annikas inlägg med tillhörande kommentarer visar vilken enormt viktig mötesplats Annikas blogg är. Att följa kostdebatten på detta forum öppnar ständigt dörrar till nya världar. Man kan helt enkelt inte låta bli att titta in här för man vet redan på förhand att man alltid får lära sig något nytt. Man får sina egna tankar och funderingar bekräftade eller ifrågasatta 🙄

  Vid genomläsning av kommentarerna i denna tråd trillar många poletter ner, bl.a. en som bekräftar att min personliga känsla av att Annika Linde, samtidigt som hon förtroendeingivande blickade in i tevetittarnas ögon vid tidpunkten för reklamkampanjen/skräckpropagandan inför vaccineringen, förmedlade ”något” som sa mig att ”den kvinnan säger inte hela sanningen”. Av någon outgrundlig anledning får jag liknande känslor när jag lyssnar på Hellenius, CEA och Marcus 😉

  Tack Annika och Alla Andra som bjuder på tankar och funderingar!

 52. 52

  Här är svaret jag fick från voFs ordförande:

  Nej, Annika Dahlqvist hade inte rätt om vaccinationen mot
  svininfluensa. Andelen vaccinerade som drabbades av någon biverkning
  var pytteliten, och vaccinet fungerade mot sjukdomen som avsett. Alla
  fungerande läkemedel har ju biverkningar. Dahlqvist förespråkade
  omläggning av kosten i stället för vaccination, helt utan något
  vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha
  skördat fler dödsoffer.

  Vänliga hälsningar,

  MR

  Efter detta svar kan jag inte annat än rekommendera er att tita på

  ´Striden mot dålig vetenskap´ på kostdoktorns blogg 🙂

  Du har helt rätt Annika som inte bryr sig om att stämma voF. De gör ett utmärkt job själv med att undanröja sin egen existensberättigande.

  Vad är nu ordet som jag leter efter för att beskriva dem?

  Jo jag vet…………… ´trångsynt´

 53. 53

  Annika, du är en fantastiskt modig och osjälvisk människa som vågar stå upp säga sanningen. Du har riskerat mycket, både jobb och anseende. En stor eloge till dej.
  Här är en intressant länk från senaste numret av 2000-talets vetenskap. Den förklarar hur aidsviruset överfördes från apa till människa.
  https://www.youtube.com/watch?v=4W2MJbcgn1g

 54. 54

  ”Här är svaret jag fick från voFs ordförande:” Är det sant så är dom nästan åtalbara för allmänfarlig verksamhet

  ”Andelen vaccinerade som drabbades av någon biverkning
  var pytteliten” Ren lögn.

  ,”och vaccinet fungerade mot sjukdomen som avsett” påstående som det inte finns bevis för, mycket tyder på att det var verkningslöst.

  ”Om hennes råd hade följts skulle influensan ha
  skördat fler dödsoffer.” Det är nog direkt åtalbart.
  Påstående som inte är vetenskap, dom som fick den milda svinisen fick ett långvarig immunitet som kan skydda mot muterat virus som kan vara dödligare, vaccinet saknar den effekten, vilket kan leda till en massdöd bland vaccinerade och god överlevnad för dom som fick svinisen.

  Voffarna begriper inte hur immunförsvaret fungerar, dom är farliga för folkhälsan med sin totala inkompetens.

  Att dom är så dumma förklaras med deras totala inkompetens, det dom kunde var det man fick lära sig i grundskolan om vaccin,
  Det grundskolan inte förklarade för dom var att en genomgången infektion ger ett bättre skydd än vaccin och att vacciner oftast ger ett kortvarigt skydd medan en genomgången infektion oftast ger ett långvarigt skydd.

  Om vaccinet hadde fungerat och kommit i tid och förhindrat svinisens spridning så skulle vi i dag totalt sakna skydd, det innebär att vi måste massvaccinera vart annat år, för att förhindra att befolkningen får smittan.

 55. 55

  Sorgligt beteende av VoF. Rickard Berghorn debatterade ju med dem på Newsmill och VoF gjorde bara bort sig, kunde inte svara på någon kritik. Nu blundar dom och låtsas som ingenting. Annika D borde hålla fram Berghorns artiklar varje gång hon har med VoF att göra:

  https://www.newsmill.se/artikel/2011/04/06/efter-svininfluensan-vetenskap-och-folkbildning-m-ste-ta-tillbaka-f-rvillarutn-mn

  https://www.newsmill.se/artikel/2011/05/11/vetenskap-och-folkbildning-r-intellektuellt-och-moraliskt-bankrutt

 56. 56
  Anna Delin säger

  Lite off topic. Hittade följande intressanta text om sambandet mellan tandköttsinflammation, diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Forskaren heter Björn Klinge. Förklaringsmodellen påminner mycket om Ravnskovs. Länk till hela texten:

  https://www.diabetes.se/Templates/Extension____3220.aspx

  Utdrag:
  ”Klinges forskningsområde är sambandet mellan folksjukdomar som diabetes och hjärt-kärlsjukdom och en annan folksjukdom, nämligen tandlossning. Men hur kan situationen i munnen påverka diabetes och hjärta-kärl och vice versa?

  – Tandlossning, eller parodontit, är en infektion i tandköttet, förklarar han. Den börjar som en bakteriebeläggning runt tandköttskanten och en del bakterier läcker ut i blodbanan. För att försvara sig reagerar vävnaden med en inflammation och hos de flesta med normalt inflammationssvar så tar kroppen snart hand om läckaget av bakterier och man blir frisk.

  Forskarna har visat att de här bakterierna, om de får ”härja fritt” i blodet, har särskilda egenskaper som gör att de skadar innerskiktet i blodkärlen. De kan dra igång eller förstärka en redan pågående kärlskada, som vid åderförkalkning.

  Förstärkning krävs
  Samtidigt arbetar inflammationssvaret genom att bilda olika vita blodkroppar som bekämpar och ”äter upp” de skadliga bakterierna. Men i stridens hetta skadas en del av dessa blodkroppar och sänder ut bland annat signalämnen för att få förstärkning.

  – Dessa ämnen påverkar också blodkärlsväggarna till att bli mer porösa, säger Björn Klinge. På så sätt kan storätarcellerna, makrofagerna, som egentligen ska hålla blodet rent, ta sig igenom ytskiktet i kärlväggen och skada den.

  En del makrofager börjar ta upp kolesterol och förvandlas till fettfyllda ”skumceller”, dessvärre utan att känna någon mättnad. Till slut spricker de och lagrar ur sig sin fettdepå i kärlväggen.

  Tillsammans med bakterierna har nu inflammationscellerna genom att tränga igenom blodkärlets innersta ytlager skapat en spricka eller ett sår. Speciella blodkroppar rusar till för att plugga igen skadan och vill det sig illa bildas en propp, som i värsta fall kan täppa till ett centralt beläget kranskärl.

  Så kan en allvarlig kärlskada uppstå till följd av en infektion i en tandköttsficka.”

 57. 57
  ragnhild säger

  Tack Anna – får mig att tänka på en barnbok om blodet, spennande och lätt både å formidla och göra barnen känd med hur kroppen fungerar – på pedagogisk och obs. ett roligt sätt. Her var jag ”barnet” 🙂 Mycket väl illustrerad.

 58. 58

  Intressant, men jag tror han missar målet lite.. Precis som övervikt INTE ger dig hjärt o kärlsjukdom, utan hjärt o kärlsjukdom får du av samma anledning som du får övervikt..Precis som irriterat tandkött som blöder får du av samma anledning som du blir överviktig, dvs ett för människorkroppen extremt intag av hög-raffinerade kolhydrater. Mitt tandkött har alltid blödit när jag borstat tänderna samt varit rött och svullet, några dagar efter jag började med högfettskost, och således drastiskt kunde dra ner på kolhydraterna så gick svullnaden i tandköttet ner, slutade blöda och blev fint platt rosa. PRECIS som ett friskt tandkött ska se ut.

 59. 59
  Professor Göran säger

  @ Anna Delin:

  Daniel #58

  Dettta är egentligen ingenting nytt – det var ett erkänt klockrent samband när jag var på paradontologen i Uddevalla för tio år sedan. Första frågan jag fick var om jag haft någon hjärtinfarkt. Häromdagen var jag hos min tandläkare och mitt tandkött är helt perfekt pss som hos min sockersjuka fru.

  Och här är en intressant publikation av Uffe Ravskov som handlar om bakterier i blodet och kolesterol.

  https://www.annclinlabsci.org/cgi/content/abstract/39/1/3

  För mig är det fullstsändigt ofattbart att läkarvetenskapen envisas med att ”jorden är platt”. Nå med tanke på att det är en religiös vetenskap så är det kanske inte så konstigt.

  Det är också fullständigt sanslöst att man inte kan rekommendera LCHF som ”medicin” som en allmän rekommendation från våra myndigheter. Det är ju vackert att det inte är ”förbjudet” idag och att man inte kan dra in läkarlegitimationer från läkare som rekommenderar LCHF.

 60. 60

  Hej!
  Har gått Kost och friskvårdsprogrammet Vid Universitetet i Göteborg tog min examen 2004 och under dessa tre år förstod jag hur svårt det är detta med studier och ”vetenskapsvärlden”, känns som min tilltro till vetenskapen blev rejält skadad. Ibland undrade vi om man gjorde studier för att bevisa att man hade rätt och motståndaren hade fel? är det inte bättre att göra studier som gynnar människans hälsa? utan prestige och tilltro till det man sagt en längre tid. Blev iaf klar över att jag inte ville bli dietist eftersom man som dietist helst måste gå i den försoffade ”vetenskapens” ledband. Det viktigaste måste väl ändå vara att människans hälsa främjas. Förstod även under utbildningen att det ligger mycket pengar bakom att man inte går ut med information som skulle kunna främja hälsan.Ett ex är mjölkindustrin. utifrån studier så behöver ingen dricka mjölk men fortfarande tror alltför många att man blir sjuk om man inte dricker mjölk.. Vi slutade med drickmjölk för ett par år sen och har haft mindre förkylningar än vår omgivning, slemhostan försvann..

  jag har en fråga:
  många som varnar för lchf har som argument att det finns risk för ketos vilket leder till för höga halter av AcetylCoA som kroppen inte kan ta hand om.

  Finns risk för ketos med Lchf
  kan lchf kost medföra för höga halter AcetlCoA och vad finns det för risker med det?

 61. 61

  eran älskling rössner på ”fråga doktorn#

 62. 62
  Anna Delin säger

  #59 ja, texten är från 2002. Denna kunskap har alltså varit okontroversiell bland tandläkare i minst 10 år. Ändå tjatas det fortfarande från konventionellt medicinarhåll om mättat fett, kolesterol och statiner. Obegripligt.

 63. 63

  Voffs vaccinfanatism kan bara komma från total inkompetens.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3164&artikel=4747181
  Lyssna på Annika Linde lite mer än halsvägs in så säger hon att vi inte ska vaccinera friska mot ”snälla” virus för dagens vacciner ger oss ett sämre skydd på lång sikt.
  Linde ger indirekt Ann-Cathrin Engwall lite rätt i sin kritik av massvaccineringen

  Lyssna på Linde och fundera på vad voffarna brukar säga om vaccineringar så blir det uppenbart att voff bara har kunskaper från grundskolan.

  Jag kan hålla med Linde om att bara riskgrupper som inte tål lindriga virus ska vaccinera sig, problemet är bara att vi inte vet vilka biverkningar vacciner har för vi letar inte efter okända biverkningar.

  Vacciner påverkar vårt immunförsvar och vi vet fortfarande inte helt hur immunförsvaret fungerar, totalt oväntade biverkningar är inte konstigt att vi får när vi påverkar saker vi inte förstår oss på.

  Skvalen och tiomersal var inte toxiska i vaccinet men vad påverkade adjuvanserna i immunförsvaret?

  Hösnuva var psykiskt sa man innan man visste om IgE och frisättningen av cytokinen histamin.

  Påverkar adjuvanser i vacciner kända eller okända cytokiner?
  Det enda vi med säkerhet vet är att vi inte känner till alla cytokiner och att vi inte helt förstår vad dom kända cytokinerna påverkar i kroppen.
  Med tanke på vilka våldsamma reaktioner histamin orsakar så är det inte så konstigt om en annan cytokin orsakar någon delvis okänd reaktion i kroppen.

  Narkolepsi är en sjukdom som immunförsvaret har orsakat.

 64. 64
  Frågde VOF säger

  Jag skrev till Martin Rundqvist i VOF om resultaten av massvaccineringen inte verkar ha gett mindre dödlighet än i Tyskland.

  Personen i fråga vägrade hålla sig till sakfrågan och började fråga om jag var LCHF:are trots att det inte hade någon som helst relevans.

  Att erkänna att man har fel tycks inte gå.

 65. 65

  @ ds:

  Jag har lyssnat på hela inslaget och ryser av hela programmets flamsiga upplägg och hur Annika Linde nämner narkolepsieffekten i förbigående innan man övergår till att prata om Lindes favoritmusik. Precis som man under reklamkampanjen försökte skrämma och skuldbelägga folk vill man nu förminska den katastrof som har drabbat 150 barn för resten av livet ungefär som om man ”måste räkna med lite svinn”. Linde prratar om hur ”effektiv” vaccinet var och så fick vi ju lära oss det har med narkolepsi. Själv har hon inte vaccinerat sig, vilket hon borde upplyst svenska folket om i samband med reklamkampanjen 😉

 66. 66

  Om vi hade stått mitt i Neurosedynskandalen i dag hade det varit VoF:are som försvarat den ”väl beprövade” medicinen och hånskrattat till alla påståenden om att det skulle kunna ge fosterskador.

 67. 67

  Här kan man läsa en lite mer nykter syn på det hela. Jag menar, utan att skapa lynchstämning emot föreningen Vetenskap & Folkbildning.
  https://tankebrott.nu/2012/02/21/svd-atterstam-och-pandemrix-ohederlig-strategi/

 68. 68
  Annika Dahlqvist säger

  @ 67 Mona:
  Vad CJ Åkerberg med flera massvaccinationsförespråkare glömmer är att det aldrig var någon pandemi.

 69. 69
  pensionär säger

  @ Mona:

  Varför skulle VoF, som behandlade dr Annika Dahlqvist på ett lindrigt sagt genomruttet sätt, slippa kritik. Deras verksamhet bör tvärtom penetreras in i minsta detaj!!!!!

 70. 70

  @ Annika Dahlqvist:

  En av dessa vaccinförespråkare är statsepidemiologen herself. I detta flamsiga program tar Annika Linde verkligen tillfället i akt att hamra in att det rörde sig om en pandemi. Samtalet avslutas med att Elving konstaterar att det kan vara riktigt kul att prata om sjukdom 😉

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3164&artikel=4747181

 71. 71

  Var det inte så att du, Annika, skrev en massa på din blog om att du trodde att svininfluensan skapats i lab och att det var nån sorts konspiration av läkemedelsbolagen? Bara det räcker nog för att kallas förvillare. Speciellt om man parar ihop det med din väldigt okritiska syn på all forskning som stöder din kost och allt stretande emot forskning som går emot vad du tror på. Kostsynen gränsar till religiös övertygelse där man tar de bra argumenten men ignorerar eller försöker nedvärdera det som inte passar med ens åsikter.

 72. 72
  Anna Maria säger

  Erik #71,
  Ät lite mer fett! Titta bara på gnuantiloperna på savannen. De låter lejonen ta sina ungar, ingen försvarar de svaga. Så funkar sockerdrivna hjärnor. Titta på vårt samhälle. Människor blir mördade mitt på ljusan dan, ingen kommer till undsättning, alla glor. Så funkar sockerdrivna hjärnor.
  Du sparkar på Annika Dahlqvist på hennes egen blogg. Har man rätt att yttra sig för dig utan att bli kallad skällsord?

 73. 73

  71 Erik, du får vara glad att du inte drabbades hårdare än så här av pandemisprutan. Du kan fortfarande leva ett normalt liv. Kanske finns en möjlighet till intellektuell utveckling också. Det skulle glädja oss alla.

 74. 74
  Maggan A säger

  VoFs utnämning till Årets folkbildare 2008 – den rabiata LCHF-häcklaren Anna Bäsén ståtar i dag på Expressens löp med en mycket LCHF-vänlig text. Hon verkar ha vänt 180 grader i frågan (?).

  Extra roligt då motiveringen till hennes utmärkelse var ”För hennes kritiskt granskande reportage om alternativmedicinska behandlingsmetoder.” Voffarna har ju klassat LCHF som alternativmedicin.

  Det var länge sedan jag skrattade så gott på väg att handla mitt dagliga bacon 😀

 75. 75

  Annika vill inte få bort priset!
  ”glömmer är att det aldrig var någon pandemi.” Varför säger du så? Pandemi var det, eller var det för få smittade för att kallas pandemi?
  Men det var inte någon farlig sådan. En vanlig ofarlig snuva är en pandemi om många får täppt näsa, pandemidefinitionen är luddig.
  Lyssna på Lindes intervju där säger hon att man inte ska vaccinera friska mot lindriga infektioner.

  Använd Lindes egna ord mot voff, Voff brukar fantisera om att vacciner stärker immunförsvaret, det står i strid med vad Linde sa.
  Voff påstår saker som står i strid mot etablerad kunskap.
  Använd fakta mot voff.

  Erik 71 vill bara få bort debatten om vaccineringen för där har han fel och han saknar argument.

  Mins jag rätt om du rekommenderade D-vitamin? det är inte fel, måna har mer eller mindre brist på vitaminet.
  ”Gamla och nya aspekter på ett unikt vitamin”
  https://www.youtube.com/watch?v=syRaJVIBNnw

  I framtiden så får SLV förvillarpriset för deras fantasi om att kosten orsakar hjärtsjukdom,
  All forskning visar att det är infektioner som är orsaken,
  SLV tror att deras studier visar hur maten påverkar hjärtsjukdomar men det dom studerar kan lika gärna vara hur viss mat påverkar tandhälsan, skräpmat ger hål i tänderna, därför ger dålig kost hjärtsjukdom.

  Fler och fler av dina läsare fattar att det är bakterier som orsakar hjärtsjukdom och inte kolhydrater och fett.

 76. 76
  Annika Dahlqvist säger

  @ 71 Erik:
  Trams! Det var en gång jag skrev att jag läst en hypotes om det, och att det kunde vara sant. Det spelar ingen roll i sammanhanget. Det är VoF som har lusläst min blogg och trumpetar ut alla detaljer de inte håller med om.
  ”Konspiration av läkemedelsbolagen”. Det behövs ingen konspiration – det räcker gott med att läkemedelsbolagen gör allt för att tjäna pengar, inklusive att organisera studier som visar att deras produkter är bra, och att lobba bland inflytelserika personer för att få fördelar för sina produkter.
  Det är VoF och etablissemangspersonerna som behärskas av en religiös syn på vetenskapen. Det gällande paradigmet bara måste vara riktigt.

 77. 77
  Annika Dahlqvist säger

  @ 75 ds:
  Den ursprungliga betydelsen av pandemi var att den både drabbade många och gav en hög dödlighet. Detta gällde inte svininfluensan, den drabbade inte så många och det var inte så många som dog.
  D-vitamin är troligen mycket bra för immunförsvaret. Om vi inte får tillräckligt av högtstående sol så kan vi med fördel ta tillskott under vintermånaderna.

 78. 78
  VOF=DUMSTRUT säger

  Nu ser vi svart på vitt att vaccineringen var ett misslyckande i Europa och det inte minskade dödligheten nämnvärt. Kvar står voffarna med dumstruten och propellermössan men de är nog för korkade för att själva inse detta.

  Voffare är dumskallar

 79. 79

  #77 Det var visst att betrakta som en pandemi enligt WHO
  Citerar här i från:
  https://www.dagensmedicin.se/vetenskap/infektion/svininfluensan-uppgraderad-till-fullskalig-pandemi-av-who/
  ”Definitionen av en pandemi är en bestående smittspridning på minst två kontinenter.

  Att WHO deklarerar att smittspridningen är i fas 6 innebär dock att en rad åtgärder kommer att vidtas i de 193 medlemsländerna. För Sveriges del innebär det bland annat att åtgärder kring de beredskapslager av antivirala läkemedel som byggts upp de senaste åren.

  Det experterna nu oroar sig för är en eventuell ”andra våg”, att viruset ska mutera och komma tillbaka i en än mer aggressiv och dödlig form. Så har nämligen varit fallet med ett flertal tidigare influensor, exempelvis de som härjade 1781, 1847, 1890 samt 1918, skriver New Scientist. I alla dessa fall var viruset relativt harmlöst till en början, under våren, men kom tillbaka i en mer dödlig variant under hösten.”

  Har ingen härinne tänkt tanken att pandemin kunde ha accelererat i en andra våg och verkligen spritts blixtsnabbt, vida omkring i hela världen samtidigt, innan man ens hunnit vaccinera befolkningen?
  Det var nämligen inför det hotet de blev tvingade att hasta fram beslut och köpa in stora mängder vaccin.
  Oerhört många människor skulle kunnat ha dött, men än värre är det att man inte tänker på att en stor del människor skulle ha kunnat fått men för livet i olika följdsjukdomar.
  Själv blev jag döv på grund av genomgången mässling .Oerhört handikappande har det varit. Ett funktionshinder som inte synns utåt och som försvårat min skolgång och arbetsliv negativt.
  Fick ligga 2 veckor på sjukhuset för att rädda mitt andra öra när jag fick hongkonginfluensan som också var en pandemi.

  Att inte veta tillräckligt mycket om vaccin och influensor kan visa sig ödestigert i framtiden, så det minsta man kan begära är att så många som möjligt av oss lär sig allt om vaccinering från fler håll än bara ett håll.

  Hoppas att vi alla är klokare när nästa pandemi kommer in och att vi skaffar oss flockimmunitet via vaciin och inte med hjälp av avancerad rysk roulette, där vi chansar på att bli lindrigt sjuka och låter bli att vaccinera oss.

 80. 80
  Annika Dahlqvist säger

  @ 79 Ankie:
  Det har inte varit någon dödlig grasserande influensa sedan 1918. Det är bättre att skaffa sig livslångt försvar mot influensa genom genomgången sjukdom än ett kortvarigt tveksamt skydd genom vaccin. Däremot tycker jag att de som vill ha vaccin ska få det, på egen bekostnad, som annan förebyggande medicinering. Men inget påbud om massvaccination.

 81. 81

  När en population vuxit sig för stor utvecklar den självdecimerande egenskaper. Det sker i gigantiska hönserier, svinfabriker med ibland upp till 50 000 individer. Det sker i de hänsynslösa laxodlingarna i Chile.

  Därför vet vi att det bara är en tidsfråga innan digerdöden gör comeback i någon form.
  Hollywood har vidgat våra vyer och byggt realistiska skräckfantasier i oss och våra trogna myndighetsföreträdare. De har därför tillsammans med WHO och läkemedelsindustrin utarbetat ett automatiskt koncept där WHO utlyser en pandemi. Omedelbart ska då läkemedelsbolagen leverera vaccin till hela Svenska befolkningen. Vi ska klara oss även om alla andra dör.

  Vi har alltså skapat en röd knapp och varje gång WHO trycker på knappen. Så köper Sverige 18 miljoner doser vaccin. Då tänker bolagen -”Vad händer om vi använder våra massmedier för att skapa lite domedagskänsla”. Jo, WHO trycker på knappen och Sverige har därmed köpt 18 miljoner doser vaccin.

  Vad gör man med 18 miljoner doser när man en vecka senare konstaterar att det visst inte var så farligt. Antingen slänger man alltihop eller så får vi konsumera det. Skulle vi ha slängt alltihop och betalat alla dessa pengar för orena sopor. Då skulle myndigheterna blivit kritiserade för det.

  Det jag inte förstår är varför små barn skulle behöv ta vaccinet. Trots att det var klart att det var diskutabelt och att faran var en mediahype. Av ett slag som aldrig tidigare skådats på jorden.

  Jag skulle Sååå önska att de som slogs för att vi skulle ta vårt vaccin då. Att de erkände för sig själva att de faktiskt bevisligen var (är?) dumma i huvudet och lova sig själva att inte vara så kategoriska och fördömandei framtiden.

 82. 82

  @80 Men Annika. Hur många menar du ska dö innan du räknar en pandemi som en dödlig sjukdom?
  Och hur många ska behöva få komplikationer som leder till handikapp t.ex kroniska infektioner i öronen som ger hörselskador, för att du ska tycka att man behöver skydda sig från att bli smittad?
  Man behöver ju massvaccinera för att få skydd till dem som inte kan vaccinera sig och som har hög risk att dö av pandemin, så att då ,som du vill att man ska göra =ta chansen/risken och avstå från vaccin.är direkt emot den metoden?!
  Hur vi än vänder på det så anser jag att du går i breschen och andra följer ditt exempel så oavsett hur frivilligt det är att vaccinera sig så följer många dig och låter bli att vaccinera sig och sina barn och du/de blir potientiella smittospridare.
  – Tänker ni isolera er i hemmet då för att hindra smitta?

  Om många inte förstår själva poängen med att så många som möjligt vaccinerar sig så låter de bli att göra det och när de tror att de bara ska bli lindrigt sjuka och du säger att det är bra att genomgå en pandemismitta för att få starkare immunförsvar, så tror de på dig och vi får ett sänkt antal människor som vaccinerar sig och då kan vi kanske lika gärna skita i att försöka åstakomma skydd åt de allra svagaste samt de unga friska som blir attackerade av sådana här viurs som svininfluensan kunde ha blivit till.
  Det är ju ingen poäng att bara vaccinera kanske hälften av befolkningen?
  Det dog väldigt många i Asiaten och Hongkong om jag inte är felinformerad.?!

 83. 83
  Annika Dahlqvist säger

  @ 82 Ankie:
  Det ska till många fler döda än under svininfluensan för att en influensa ska betecknas som pandemi. Jag har inte exakta siffran.
  Men jag har inte krävt förbud mot vaccin, utan jag tycker att de som på eget initiativ vill vaccinera sig ska få göra det, på egen bekostnad. Det finns ingen anledning att ägna många miljarder av skattepengar till influensavaccin.
  Livet är ständigt farligt, vi kan dö i trafikolycka, krig eller sjukdom. Man måste hela tiden beräkna risken för fara mot de kostnader det innebär att förebygga, och de risker för skada som kan bli av åtgärderna. Det finns inte möjlighet att förebygga alla tänkbara risker i världen.

 84. 84

  Ankie
  Lyssna på Linde
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3164&artikel=4747181
  Där säger hon ordagrant att vacciner inte ger lika bra skydd som en genomgången infektion, influensavacciner ger inget långvarigt skydd, den som hela tiden tar vaccin mot snälla virus saknar på lång sikt helt immunitet.

  Varför säger du motsatsen till vad Linde säger?

  Den friska befolkningen skulle förbjudas att ta vacciner mot snälla virus för det förstör flockimmuniteten.
  Riskgrupper kan ta vacciner som är säkra.

  ”sådana här viurs som svininfluensan kunde ha blivit till.”
  Ett muterat och farligt sådant virus skulle dom vaccinerade dö av för dom saknar nu helt skydd från vaccinet.
  Dom som genomgick infektionen har fortfarande ett skydd som även kan skydda mot ett muterat virus.

  Du och voff går emot vetenskapen ni är livsfarliga för folkhälsan, du får visa att det Linde sa är fel.

  Annika D
  Om du driver frågan så går voff under.

 85. 85

  Galenskaparna såger mycket på några få minuter 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=0wy51Tqlgzw

 86. 86

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 82 Ankie:
  Det ska till många fler döda än under svininfluensan för att en influensa ska betecknas som pandemi. Jag har inte exakta siffran.
  Men jag har inte krävt förbud mot vaccin, utan jag tycker att de som på eget initiativ vill vaccinera sig ska få göra det, på egen bekostnad. Det finns ingen anledning att ägna många miljarder av skattepengar till influensavaccin.
  Livet är ständigt farligt, vi kan dö i trafikolycka, krig eller sjukdom. Man måste hela tiden beräkna risken för fara mot de kostnader det innebär att förebygga, och de risker för skada som kan bli av åtgärderna. Det finns inte möjlighet att förebygga alla tänkbara risker i världen.

  På egen bekostnad, det är bra, precis som vaccinationer när man åker utomlands. Då betalar man själv.

 87. 87
  Bo Engwall säger

  När nu flera av förespråkarna och samtidigt beslutsfattare i frågan trätt fram och många av dem numera dessutom tycks inse att det var fel att massvaccinera mot svininfluensan är det intressant att konstatera att inte alla ännu har förstått varför.

  De som var intresserade av att ta reda på om svininfluensan var farlig (i dess första våg) kunde redan i augusti 2009 studera utfallet på södra halvklotet och finna att det totala antalet döda var lägre än i en säsongsinfluensaepidemi.
  Således var den inget ovanligt stort hot mot den svenska folkhälsan. Jag och min fru PhD Ann-Cathrin Engwall såg detta i samband med hennes mycket uppmärksammade vetenskapligt grundade artikel i SvD i slutet av augusti 2009.
  https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vaccin-kan-gora-mer-skada-an-nytta_3427795.svd
  Några dagar senare kom de första uppgifterna om åldersstatistik över drabbade i Sverige. Den indikerade precis som min fru förutsett att det cellmedierade immunskyddet från tidigare genomgångna influensor gav ett försvar mot svininfluensan som ökade med åldern. Ju fler influensor man hunnit få i livet pga åldern desto bredare och bättre blir immunsvaret mot de inre virusproteinerna i olika influensavirus inkl svininfluensans. Dessa inre viruskomponenter varierar mycket mindre mellan olika influensavirus än ytproteinerna gör vilka vaccinet endast riktar sig mot. De inre virusproteinerna exponeras aldrig immunförsvaret för om inte viruset tillåts tränga in i cellen vilket vaccinet ska förhindra. De som hade haft minst en influensa hade däremot exponerats mot storleksordning minst 60-70 % av svininfluensavirusets inre proteiner. Det cellmedierade immunskyddet genererat genom tidigare influensasmitta är därför ett bra grundskydd vid nya influensapandemier, även en fågelinfluensapandemi som man varnade för. Det gjordes djurförsök redan i början av 2000-talet där man insåg att ett gammalt immunsvar mot de gemensamma inre influensavirusproteinerna från milda influensavirus gav ett mycket bra överlevnadsskydd mot dödlig fågelinfluensa där överlevnaden i något fall ökade från 1av10 till 9 av10.

  En generell slutsats av detta är att på lång sikt kan en stor del av befolkningen tjäna på att få sin första influensa relativt tidigt i livet då immunförsvaret i grunden är som starkast och att upprepat överdriven influensavaccinering kan leda till en försvagad immunitet i befolkningen.
  Ett sannolikt exempel på det är USA som drabbades väldigt hårt i antal döda i svininfluensa jämfört med många andra länder. I USA uppmanas t o m unga upp till 20 år och äldre över 50 år vaccinera sig varje år mot influensa. De har inte förstått att en genomgången influensa i sig ger ett mycket brett partiellt skydd mot framtida influensor av ovanstående skäl.
  Det finns studier som visar att sjukligheten i säsongsinfluensa i USA har ökat efter en lång period av kraftigt ökad vaccinationsfrekvens mot säsongsinfluensa. Det dåliga utfallet i svininfluensan i USA förstärker denna bild.

  Av samma immunologiska skäl vinner de som smittas i en svårare influensapandemi med flera värre vågor på att ha haft en eller flera influensor tidigare, och framför allt på att smittas i förstavågen. Vid spanska sjukan klarade sig de som överlevde den första mildare vågen i den andra. För de som vaccinerats mot förstavågen finns dessutom risk att vaccinet blir helt värdelöst i andra vågen.

  Ovanstående vetenskapligt grundade argument mailade jag till så gott som alla beslutsfattare i frågan liksom alla landets smittsskyddsläkare. Förmodligen var det därför en del nu förstår varför även den immunologiska bakgrunden talade starkt emot massvaccineringen mot en mild svininfluensa.

  Att den dessutom kunde få en vaccinrelaterad betydande biverkningsprofil måste ha varit väntat när 5 miljoner svenskar exponerades. I så fall visar de att de inte förstod att svininfluensan var så mild att den inte skulle föranleda massvaccinering, eller så hade de andra skäl att göra av med de 18 miljoner inköpta vaccindoserna och hoppades inget skulle hända…

  I december 2009 fick jag en ”opinion” publicerad efter granskning i British Medical Journal om hur man bortsett från det cellmedierade immunförsvaret i influensavaccineringsstratier. Dessutom vill man i vaccinforskningen uppnå likheter med det cellmedierade immunskyddet, men det är inte lätt eftersom det senare förutsätter initial smitta dvs de som man vill förhindra…

 88. 88

  Citerar: ”. I så fall visar de att de inte förstod att svininfluensan var så mild att den inte skulle föranleda massvaccinering, ”
  Nä just det! Att den blev mild, kan ingen ha vetat på förhand.
  Man MÅSTE massvacinera befolkningen, utan att ha lyxen att veta vilka som ska drabbas, eller så kan man i princip helt låta bli. För att det ska bli den skyddseffekten man vill ha om en pandemi utbryter. Att bli skyddade i rimlig tid gäller också. Det var urbråttom.

  Man kan ju inte på FÖRHAND någonsin veta om influensan ska ta en ny andra omgång och sprida sig blixtsnabbt över jordklotet och vara 10 ggr så kraftig som i en första sväng. De fungerar ju så=pandemierna.

  Svinifluensan visade sig inte bli så hård som man GISSADE , vare sig i en första eller andra omgång.
  Man måste ju gissa, och det verkar ingen vaccinmotståndare begripa??!!
  Man eftersträvar ju att få en flockreaktion, så att de mest utsatta (OBS!!! De utsatta i det här fallet var ju även unga& kärnfriska och inte bara sjuka och äldre och småbarn) kan klara sig och då hjälper inte metoden där man går var och en och vaccinerar sig.

  Det verkar inte heller gå fram till vaccinmotståndarna ??!!
  Och jag tror det kommer att bli mänsklighetens slut en vacker dag. Just denna typ av dumhet.

  En otroligt smittsam sjukdom typ digerdöden kanske med ebolasymptom tar kanske död på oss, de flesta , en vacker dag. och där står man hostande och blödande och skryter med att man är modig som stått på sig och varit emot etablissemanget och inte tagit något vaccin. :-/
  Sammanfattningsvis.
  Friska unga kunde dö av denna typ av influensa och vilka de skulle ha varit var omöjligt att veta i förväg.
  DET är det stora missförståndet.

 89. 89

  @ Ankie:
  Och unga och friska fick narkolepsi, en kronisk sjukdom att leva med tills man avlider.

  ”En otroligt smittsam sjukdom typ digerdöden kanske med ebolasymptom tar kanske död på oss, de flesta , en vacker dag” och löser därmed världens överbefolkningsproblem och låter de överlevande slippa att svälta.

 90. 90

  @ Bo Engwall:
  Kan man hitta mer information från dig och din fru på nätet?
  Det är nog bara dom som är så dåliga att dom inte tål en influensa som ska vaccineras, förutsatt att vaccinet inte är skadligt, nya typer av vacciner verkar ha biverkningar som inte fanns förut.

  Från början så var det avdödat eller försvagade virus som användes, nu är det proteinstrukturer och större mängd av adjuvans i vaccinerna, jag tror att det orsakar biverkningar som inte fanns i äldre vacciner.
  Politiker och myndigheterna förstår nog inte, dom har inte egen kompetens. dom tror blint på bolagen.
  Forskarna på bolagen måste göra vad vi som aktieägare vill, ingen har en överblick.
  Det är en enorm brist på fakta när det gäller vaccineringar.
  PS tog inte sprutan, läste din frus artikel.

  Det förvånar mig att Annika D inte kräver en ursäkt av vof nu, vof hadde fel och det är nu klarlagt.

 91. 91
  Bo Engwall säger

  Jag har kvar en av mina bloggar den på Net doktor https://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs
  @ per:

  Vidare finns min sammanfattning av våra lärdomar och slutsatser i min BMJ-artikel :

  https://www.bmj.com/rapid-response/2011/11/02/cell-mediated-immunity-neglected-influenza-vaccination-strategies

  Ett slarvigt korrekturfel på 3 ställen : Byt MOC mot MHC.

 92. 92
  Annika Dahlqvist säger

  @ 90 per:
  Per, jag har tidigare krävt att VoF ska ta tillbaka förvillarutnämningen, men det tycker de är uteslutet. Det vore väl en alltför stor prestigeförlust för att kunna tänka sig för de strutstupparna.
  Numera har jag blivit så tilltufsad av allt hat jag har fått ta emot under de senaste åren att jag inte orkar kräva något alls för egen del längre.

 93. 93
  Annika Dahlqvist säger

  @ 88 Ankie:
  Jag misstänker att du har varit inne och läst nåt trams inne på VoF-forumet igen. Du borde läsa Bo Engwalls inlägg en gång till. Det är mass-influensavaccination som ställer befolkningar helt utan skydd mot influensa för framtiden. Efter genomgången influensasjukdom får människor i stället ett livslångt skydd, även helt eller delvis mot andra influensor.

 94. 94
  Per Edman säger

  ”Kunde inte svara” ser ut såhär:

  Annika Dahlqvist Feb 17

  to Per
  Jag förutsade precis det som har skett: Att vi inte visste vad massvaccinationen kunde bära med sig för elände, det kunde bli farliga följdverkningar.
  Att svininfluensan inte var av den svårighetsgraden att den motiverade massvaccination.
  Allt det som allt flera säger nu.
  Nu sätter ni i VoF upp en skyddsmask för att ni har målat in er i ett hörn. Det är precis som etablissemanget i kostfrågan.
  Jag är en av få läkare som har vågat se och säga sanningen både i kostfrågan och i massvaccinationsfrågan. Även Ann-Cathrin Engwall vågade detta i vaccinfrågan:
  https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vaccin-kan-gora-mer-skada-an-nytta_3427795.svd Tycker du att hon hade lika fel som jag hade? Slutsatsen är i alla fall densamma – ingen massvaccination.
  VH Annika
  Från: Per Edman
  Skickat: den 17 februari 2012 19:02

  Göra sig till? Av oss två är det en person som hävdar att hen flera år i förväg konstaterade något som fortfarande inte är helt klarlagt, och då missbrukade sin läkartitel för att spridda vederlagda konspirationsteorier om.

  Det är inte jag.

  Du förutsade inte det som sker idag. Du ropade varg.

  Den 17 feb 2012 16:51 skrev ”Annika Dahlqvist” :
  Gör dig inte till! Det är precis vad som har visat sig, och det var precis
  vad jag sade tidigare.

  Från: Per Edman
  Skickat: den 17 februari 2012 16:38
  Till: Annika Dahlqvist

  Det är inte vad som har visat sig, och oavsett det är det inte i linje
  med något du har sagt tidigare.

  / Per

  2012/2/17 Annika Dahlqvist :
  > Hej!
  >
  > Nu har det visat sig att massvaccinationen gav ingen nytta, bara skada.
  >
  >
  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artike
  l=4969541
  >
  > Är det dags nu för VoF att på något sätt ge mig upprättelse för
  > förvillarutnämningen?
  >
  > VH Annika Dahlqvist

  Per Edman
  Feb 17

  to Annika
  Så du säger att du förutsade ”precis” att man inte kan veta vilka bieffekter som visar sig efter en massvaccination?

  Då har vi olika definitioner av ”precis”. Om du hade nämnt narkolepsi 2009 hade jag varit imponerad. Inte nu.

  Och oavsett vilket, oavsett vad du sa, så länge det inte då var välgrundat i vetenskap, så saknade det sådan grund i vetenskap och beprövad erfarenhet som förväntas av en läkare. Sanningen är, som tidigare sagt, inte ännu helt utredd.

  / Per

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 17

  to Per
  Försiktighetsprincipen betyder att man inte ska intervenera där man inte har stark anledning att tro att det är bra att göra det. Vad gäller massvaccinationen hade man ingen reell grund till att intervenera, och borde därför inte ha gjort det. Det är nu helt klarlagt att det var vaccinationsindustrin som såg till att WHO deklarerade pandemi, vilket utlöste massvaccinationsaktiviteterna.
  Annika

  Från: Per Edman
  Skickat: den 17 februari 2012 23:01
  Till: Annika Dahlqvist

  Per Edman
  Feb 18

  to Annika
  Fler konspirationer…

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 18

  to Per
  Ni inom VoF är etablissemangets och storindustrins tempelriddare som står där och skramlar med vapnen för att skrämma tyst på all opposition.
  Annika

  Från: Per Edman
  Till: Annika Dahlqvist

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 18

  to Per
  Det viktigaste i förvillarutnämningen var:
  ”Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer”.
  I verkligheten var det tvärtom, om fler hade följt mina råd kanske färre hade fått narkolepsi.
  Annika D

  Från: per.piotrr.edman@gmail.com
  Till: Annika Dahlqvist

  to Annika
  Det finns inget underlag för att hävda att din gissning var korrekt:

  https://www.smittskyddsinstitutet.se/nyhetsarkiv/2012/mycket-svart-att-vardera-data-for-influensadod/

  …och eftersom det saknas underlag för det fortfarande idag, betyder
  det att du inte hade någonting alls på fötterna 2009, vilket också var
  vad du kritiserades för. Du verkar fortfarande inte förstått vad det
  är du kritiserades för. Det du tar upp är inte det viktigaste, men det
  är något du tror att du kan kritisera.

  > ”Ni inom VoF är etablissemangets och storindustrins tempelriddare som står där och skramlar med vapnen för att skrämma tyst på all opposition.”

  Du lever i en fantasivärld med högst tendentiös kontakt med verkligheten.

  / Per

  2012/2/18 Annika Dahlqvist :

  to Per
  Det är ju anmärkningsvärt naivt att Smittskyddsinstitutet och Annika Linde,
  som var de drivande i massvaccinationen, har fått till uppdrag att utvärdera
  densamma. Hur kan man vara så korkad att man ger dem det uppdraget. Ett barn
  kan ju förstå att de är jäviga.
  Det är knappt att man ids läsa.
  Vad tycker du om Ann-Catrin Engwalls artikel som jag skickade länk till?
  Annika

  Från: Per Edman
  Till: Annika Dahlqvist

  to Annika
  Varför är du så snabb att förkasta argument?

  Vad har du för faktiska argument, hellre än misstänkliggöranden, om
  innehållet i artikeln från SMI, argument mot vad som faktiskt sägs?

  Du var väldigt noga med att vi skulle kunna visa upp exakt vad du hade
  sagt och varför det var fel när vi utnämnde dig till förvillare. Ännu
  idag tror du att detaljer i innehållet av motiveringen är ”det
  viktigaste”. Så varför inte ge SMI samma respekt och bemöta vad som
  faktiskt sägs?

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 18

  Jag tyckte inte att hon skrev något av intresse. Vad är det som du vill att
  jag ska bemöta?

  Från: Per Edman
  Skickat: den 18 februari 2012 15:56

  to Annika
  Vad som helst hellre än ett kategoriskt avfärdande.

  Påpekandet om hur svårt det är att fastslå hur många som hade dött
  utan vaccination är relevant för ditt eget påstående om att du
  förtjänar ”upprättelse”.

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 18

  to Per
  Detta kommer väl att stötas och blötas innan det är klart. Annika Linde och
  Anders Tegnell bör lämnas helt åt sidan i detta eftersom de var så insyltade
  i massvaccinationen.
  Du svarade inte på vad du tyckte om Ann-Cathrines artikel.

  —–Ursprungligt meddelande—–
  Från: Per Edman
  Skickat: den 18 februari 2012 16:28

  Per Edman
  Feb 18

  to Annika
  Du fortsätter bortse ifrån vetenskapliga argument på godtyckliga grunder.

  Du har inte bättrat dig alls på tre år.

  2012/2/18 Annika Dahlqvist :

  Annika Dahlqvist annika.dahlqvist@telia.com via vof.se
  Feb 18

  to Per
  Varför svarar du inte på frågan om vad du tycker om AC:s artikel?

  —–Ursprungligt meddelande—–
  Från: per.piotrr.edman@gmail.com [mailto:per.piotrr.edman@gmail.com] För Per
  Edman
  Skickat: den 18 februari 2012 16:49

  Per Edman
  Feb 18

  to Annika
  Och du svarar inte på varför du förkastar vetenskapliga argument med
  hänvisning till konspirationsteorier.

  Så vi är väl kvitt.

  2012/2/18 Annika Dahlqvist :

 95. 95
  Annika Dahlqvist säger

  @ 94 Per Edman:
  Jag sparar inte på mail, men så vitt jag minns kunde du inte bemöta Ann-Cathrins artikel. Du ägnade dig bara åt att svepande avfärda mig.

 96. 96

  Det här med VoF:s förvillarpris för några år sedan är det nog ingen som kommer ihåg idag. Det är mest du, Annika, som inte kan släppa det och påminner om det ideligen.

 97. 97

  Denhär debatten har väldigt lite med LCHF att göra! Sluta kasta sand på varandra! Lägg ägg!!!, som en av mina kompisar säger. Strunta i revanchen, den har man provat ut och förfinat på sina håll på Cecilien, där man kallar det Vendetta, en ovärdig öga för öga-företeelse med fatala resultat.

 98. 98
  Professor Göran säger

  Den positivistiska ”sörja” som tycks vara VoF’s fundament tycker jag själv borde ha begravts redan för hundra år sedan.

  Hos VoF ser jag därför bara en ”religiös” tro på ”evidens” som idag tyvärr nästan fullständigt verkar genomsyra det medicinska etablissemanget (EBM) och i denna värld förvandlas förstås alla vi LCHFare som blivit friska, inte minst tack vara Annikas ”civila olydnad”, till ”föraktfulla” anekdoter. Det finns naturligtvis en logik i denna VoF’s ”religiösa tro” och som förstås inte har någonting att göra med den anda av vetenskaplig kausal fysiologi som Claude Bernard försökte introducera inom medicinen för snart 150 år sedan men uppenbarligen i stort misslyckades med.

  I och för sig är VoF’s kaxighet rörande i sin naivitet med tanke på de 25000 variablerna som är inblandade i vår fysiologi och som rimligen i sitt samspel bör behärskas för att motivera en ultimat positivitisk kaxighet. Och utan denna tro på ”påhittade” kausaliteter och utan avsaknad av grundläggande vetenskaplig (Parmenidisk) logik så hade förstås inte läkemedelsindustrin kunna göra sina astronomiska förtjänster idag på t.ex. statinerna och ett faktum som jag antar också är livligt påhejat av VoFare. Här finns ju evidens tills katastrofen är ett faktum!

  För mig tillhör därför VoF’are den kategori människor som redan Parmenides ansåg förvirrade eftersom de saknade vetenskapligt logiskt tänkande och istället bara ”följde med strömmen” (”the way of opinon” – EBM) och en kategori som Bertrand Russell lakoniskt sammanfattade i sitt berömda påstående: ”De flesta människor skulle hellre dö än tänka! Och de gör det!”

  Som jag brukar säga så kan en positivist aldrig ha fel och har därför normalt heller ingen skam i kroppen (vi ser ibland exempel på detta här på LCHF-bloggarna) – inte ens den berömde fysikern Ernst Mach som kanske var den siste som erkände att atomer verkligen existerar och detta hände som bekant väl in på 1900-talet (och långt efter det at han i sann kaxig positivistik anda hade anfört de hånfulla attackerna på Boltzmanns statistiska termodynamik) och förstås innan det totala löjet hade slagit till runt honom som för kejsaren och hans nya kläder. VoF är kanske också där snart men skulle nog som kejsaren kanske inte heller märka det.

  Opportunism, feghet och positivism är möjligen synonymer och alla dessa antyder bekvämlighet. I avsaknad av skam är det knappast troligt att VoF skulle begripa detta.

 99. 99

  @98 Professor Göran
  Fullständigt lysande!!!!!

  @95 Annika Dahlqvist
  Jag förstår hur det känns att bli angripen – men var stolt – du ”rör om i grytan” och det väcker reaktioner… Glöm aldrig hur många människor du har bakom dig och som är oändligt tacksamma mot dig som VÅGADE ”vissla” om både maten och massvacineringen.
  Såå vem bryr sig om VoF????????

 100. 100
  ragnhild säger

  @ Dacke:
  (Norsk):
  sitat: ”Kasta sand”? Den defineringen er det altfor lettvint å ty til. Slike betegnelser kalles ”bagatellisering”.
  Det er nok ingen blandt de flotte menneskene – som har mottat slike priser som har registrert dem som en ”bagatell”.

  Hurra for dr. Annika – jeg har spurt/frågat før, men aldri fått svar: ”HVA ER DU LAGET AV” ? 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa