Lena Östan om LCHF

2005-06 var jag i omgångar inne på Viktop.se-forumet och försökte tala om att LCHF är ett bra alternativ till viktoperation. Jag blev så oerhört aggressivt bemött att jag bara orkade i några korta perioder. Sen slutade jag helt för jag insåg att det var tröstlöst.  Jag slet bara ont av det.
Idag kom det emellertid en kommentar från Lena Östan. Jag tog fram hennes blogginlägg om Annika Dahlqvist.
Tänk om LCHF till slut kunde bli en accepterad metod bland de som är kandidater för viktop, och inte en “fiende”.
Adressen till hela hennes blogg är Lena Östan mer eller mindre.

 

Comments

 1. 1
  Goran van Den Buske says:

  Mycket starkt av Lena. Nästan så man blir lite religiös inför julen 😉

 2. 2

  Det krävs mer än bara stort mod av Lena att göra ett sådant inlägg, och det är ett lika stort hjärta.
  Det är bara att suga i sig Annika.
  Om ytterligare fem år får du kanske liknande brev från Rössner, Marcus och Dietisternas Riksförbund samt VoF? ;-),

 3. 3
  farmor Kaisi says:

  Starkt gjort av henne, undrar om hennes dietist vet om att hon har börjat med LCHF så att det kommer in i statistiken. Sen tror ja att det finns flera fall som hon där ute, de är bara inte redo för att komma ut än.

 4. 4

  Lena har visat hur ofarligt det är att ändra sig och säga “förlåt jag hade fel”. Tänk om fler kunde ta till sig denna enkla lärdom… Det är gratis, miljövänligt och man förlorar ingenting på det. Tvärtom – man får respekt!

  respekt Lena Östan! 🙂

 5. 5

  lchf eller low carbs iaf och high fat fungerar utmärkt för oss viktopererade.
  Men i mitt fall är kh 20g/dag helt uteslutet.
  120g passar mig utmärkt.

  Ut med bröd, ris, pasta och annat snabba kh.

  Men jag bevarar det gröna och gröt.

  TJOHOOOO

  LagomSlowCarbs High FAT

 6. 6
  Ethel Loberg says:

  Så himla gôtt!

 7. 7
  Goran van Den Buske says:

  Majoren: Om jag minns rätt: Har inte några förvillade/nedbantade voffare redan berömt Annikas kostråd vid några tillfällen?

 8. 8
  Goran van Den Buske says:

  Forts: Dessutom har vi ganska många dietister som vurmar för LCHF. Anonymt naturligtvis.

 9. 9
  Annika Dahlqvist says:

  Göran vDB, När jag v ar inne på VoF-forumet för några år sedan var det några Voffare som skrev att de åt LCHF och tyckte att det var bra – men de tyckte INTE om Annika. Jag var antagligen alldeles för ovetenskaplig för deras smak. Jag skriver ju mest om beprövad erfarenhet.

 10. 10

  Vem vågar lita på “det som vetenskapliga forskningsresultat säger” när forskningsvärlden ser ut som den gör? Beprövad erfarenhet via seriösa läkare känns betydligt säkrare. Att VoF ser dig som ett hot är en merit för dig Annika

  Läs Forskningsfusket!

  https://www.bokus.com/bok/9789172412217/forskningsfusket-sa-blir-du-lurad-av-kost-och-lakemedelsindustrin/

 11. 11

  Heder och respekt till dig Lena! Varmt lycka till i fortsättningen!

  Liksom LenaK m.fl. skriver på din blogg skulle jag vilja se att dina viktiga erfarenheter sprids till ett stort antal människor och i så mänga sammanhang som möjligt. Det skulle kunna förhindra mycket onödigt lidande för människor i olika åldrar nu och i framtiden.

  Att vi som har fått ta del av dina erfarenheter för din historia vidare via ”djungeltelegrafen” känns meningsfullt och är samtidigt ett sätt att hedra både dig och Annika, som kämpat så hårt för just detta. Ett enkelt sätt är att, när man är inne på inlägget i din blogg, klicka på arkiv, skicka, som länk med e-post till vänner och bekanta. Hoppas att din berättelse även tas upp i LCHF magasinet.

  God Jul och Gott nytt år!

 12. 12
  hitme2ice says:

  Annika, som att VoFFare skulle vara vetenskapliga 😉 Att du hela tiden har hänvisar till forskning har tydligen undgått VoF. Kalori in/ut minns jag att VoF upprepade som ett mantra när jag, du, Frank m.fl. diskuterade på VoFs forum. Jag läste igår någon som skrivit, kalorier uppmätts genom att “förbränna/elda på livsmedel”, och energiutvecklingen mäts. Sen när eldade vi upp livsmedel i kroppen som vi äter 🙂 Robert Hahn skriver mycket på sin blogg om VoF och deras “vetenskapliga” förhållningssätt. Selektivt troende skulle jag kalla det, tomma ord utan tyngd, kritik utan kritik i sak, retoriskt argumenterande i absurdum, ad hominem, personangrepp av olika grad och omfattning, det tycker jag beskriver den genomsnittlige VoFFaren (ja kanske fördomsfullt, men men).

  Jag hoppade in i en tråd om vaccinering på Familjeliv, det märktes rätt snabbt när man diskuterade med VoFFare, för dom hänvisar nämligen inte till referenser överhuvudtaget. VoFFare tror, tycker, tänker, kritiserar och avfärdar UTAN att backa upp med källor. För, “alla vet”, “det är allmänbildning” etc osv mm 🙂

  Jag äter fortfrande lchf (moderat) sedan början av 2000, styrketränar regelbundet, har inga direkta hälsoproblem förutom ryggvärk, som jag har haft i många år, migrän (klassisk starka ostar, stress, dåliga sömnvanor osv), magproblem när jag syndar med för mycket stärkelse mat och godis 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.