What kids say

What kids say.
Barnen berättar att de överäter för tröst, vid stress, som belöning etc.
När de väl etablerat ett överätningsbeteende klarar de inte att sluta. Det blir som ett beroende. Då behöver de behandling mot beroendet, matmissbruket.

Min kommentar: Och det är inte tillåtet, enligt etablissemanget, att berätta för barnen att om man intar lite fett- utan kolhydrater- så klarar man bättre att motstå suget efter skräpmaten.

Comments

  1. 1
    Micke D säger

    Just i USA, där denna presentation kommer ifrån, är det i regel så att skolan inte tillhandahåller någon lunch. Detta får som följd att föräldrar skickar med lunchmat till barnen, vilket oftast går till så att man köper ett färdigt paket. Det finns också uppsjöar av olika cerealier/flingor att köpa som frukostmat, vilka ofta är väldigt söta.

    Det här resulterar ofta i att både frukost och lunch mest (eller uteslutande) består av snabba kolhydrater.

  2. 2

    I slutet av den här artikeln så sägs det något sunt.

    https://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.3602868-barnfetman-minskar-men-lanet-i-botten

  3. 3
    Francesca Larsson säger

    Kolhydratfattig kost gynnsam vid diabetes
    [2011-06-14]

    Lågkolhydratkost sänkte diabetikernas sockervärde mer än lågfettkost.

    Diabetikerpatienter som fick lågkolhydratkost sänkte sina sockervärden mer än diabetiker som åt lågfettkost. Det visar ett forskningsprojekt inom primärvården i Östergötland.

    61 patienter med diabetes deltog i studien, där deltagarna lottades till att äta antingen lågkolhydratkost eller lågfettkost under två år. Projektet har genomförts av Hans Guldbrand, distriktsläkare vid Vårdcentralen Lyckorna, Fredrik Nyström, överläkare i invärtes medicin, och Carl-Johan Östgren, distriktsläkare vid Vårdcentralen Ödeshög.

    – Resultaten visar att de som har ätit lågkolhydratkosten har fått förbättrade sockervärden. Det kan kopplas till att kroppen omvandlar kolhydrater till socker, säger Hans Guldbrand, distriktsläkare vid Vårdcentralen Lyckorna.

    Lågfettkost är den traditionella rekommendationen till diabetespatienter, som ofta behöver gå ner i vikt. Deltagarna i de båda studerade grupperna gick ner lika mycket i vikt under studietiden.

    – Lågkolhydratkosten, med högt fettinnehåll, syns inte ha försämrat blodfetterna. Någon förbättring av blodfetterna sågs inte i lågfettgruppen, trots en betydande viktnedgång, fortsätter Hans Guldbrand.

    Deltagarna träffade en dietist i början av studien och lagade därefter själva sin mat.
    De fick med sig menyförslag på dagens måltider, och deras hälsa följdes upp vid flera tillfällen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa