Mat med Mosley

Nu har jag nyss sett ett program på SVT1: Mat med Mosley – Att bygga en kropp.

Det handlade om den mat som bygger våra kroppar: Kolhydrater, fett och protein.
Han tog inte upp problematiken i kostfrågan: Hur mycket av kolhydrater respektive fett ska vi äta, och vilket sorts fett ska vi inte äta.
Han berättade dock om omega-3 och att vi kan få i oss det essentiella fettet från gräsbeteskor. Han berättade om att vi kan kombinera stärkelsemat med vissa bönor och svampväxter för att få i oss alla de essentiella aminosyror vi behöver.
På slutet berättade han om att vi kan äta viss soltorkad svamp för att få i oss det D-vitamin vi behöver för att kunna tillgodogöra oss det kalcium vi behöver för att reparera vårt slitna skelett. Som jag har hört förr så får vi D-vitamintillskott från fårull?

Ibland kände jag mig skeptisk till vissa delar av hans budskap (Just nu – sen kväll, orkar jag inte se om filmen. Den räckte en hel timme)
Vad tyckte ni?

 

Comments

 1. 101

  LenaK, det är väl snarare bananernas höga halt av potassium som kan ha denna effekt. Men det är ett tvetydlgit material. Potassium i övermått mår man inte bra av. Så här är vi lite återhållsamma med bananer. Hellre flera glas makedoniskt rödvin.

 2. 102

  Här får jag hålla med Piltson. Hällre makedoniskt rödvin än bananer. Då jag numera är både alkoholfri och bananfri så skulle jag utan att tveka välja ett glas rödvin före en banan.

 3. 103
  Annika Dahlqvist says:

  101 Piltson
  Potassium = Kalium

 4. 104

  Tack Piltson för intressanta länkar, ska kolla in dom så fort jag hinner, men verkar att dom stöder mitt eget intryck av wellbeing vid intag av något glas gott rödvin till en likaledes god LCHF-middag…..tycker inte det skulle vara samma sak med ett glas rödbetssaft t ex!?
  Och för bara några veckor sen var det en intressant artikel på ”Le Scienze” om just det lymfatiska systemet, men kommer inte ihåg att det stod något om rödvin? Ska absolut studera saken närmare!

Speak Your Mind

*