Skolmedicinens vanvård av oss gamla

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

  1. 1

    Hemsk utprångling av mediciner. Mycket vanligt förekommande och ökar i alla åldrar. Man kan anta att denna överförskrivning kommer att öka när vi också bara ska ”möta” läkare via datorn, en sorts besök via datoruppkoppling. Då kommer det genuina mötet med kroppsundersökningar och analyserande samtal att försvinna. Som tecken på att man ”träffat” en läkare så får man ett recept.

    Så sorgligt att äldre personer tycks tro att det är synonymt att vara äldre med att vara sjuk och att man därför ”behöver” ta ett stort antal olika mediciner som i sin tur genererar nya symtom.
    Vi skulle behöva mer information om hur. man kan åldras och fortfarande vara så frisk som möjligt. Det recept som gäller är – rätt kost och lagom motion – detta är otroligt vikigt i alla livets skeden.

  2. 2

    Ett utmärkt inlägg av Lars Bern…
    Kommer faktiskt ihåg det intryck radio programmet för några år sen om den äldre damen, som låg för döden på sjukhuset, gjorde på mej…. De anhöriga tillkallades och medecineringen upphörde, fanns ju inget hopp längre……och som jag kommer ihåg hur det berättades, så efter några dagar satte sej patienten upp i sängen en morron, tittade sej omkring och sa ”jag är hungrig..”…och lär visst ha levt flera år i relativt good shape efter detta missöde….(den här gången lyckat…)
    Så det efterföljande rådet i Görans kommentar är jag böjd att instämma i…
    Och utan Kickis recept ovan blir det ingen ork över för meningsfull sysselsättning även dom sista levnadsåren…

  3. 3
    Michele Wilcox säger

    Det här inlägget påminde mig (av lite oklar anledning) om ett podcastavsnitt på ”99%invisible”.
    Det handlade om stetoskopet, och hur det används mindre numera men att det är ett verktyg för att komma nära patienten och en symbol för att man som läkare faktiskt lyssnar på vad patienten säger.

    https://99percentinvisible.org/episode/the-stethoscope/

    (det går att både läsa och lyssna)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa