Rotfyllning: dolt hot mot vår hälsa som varit känt i över hundra år

Artikel av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1
  Göran Sjöberg says:

  Jag ser att Lars Bern och jag läser samma böcker och med samma övertygelse.

  http://annikadahlqvist.com/2016/08/22/lchf-kulturen-och-vara-friska-tander/

 2. 2

  Jag brukar predika så fort jag får tillfälle just det där med att 93% av de som har bröstcancer också har rotfyllningar. Går inte lämna åt slumpen precis!

 3. 3
  Annika Dahlqvist says:

  2 Dennis
  Men tyvärr kan man inte känna sig garanterad mot bröstcancer om man inte har rotfyllningar.

 4. 4
  Gert Wahlström says:

  ”bakterier får möjlighet att ta sig ut i blodflödet varje gång man tuggar.”
  Om de nu kan komma ut så lätt, varför kan inte antibiotika komma in lika lätt?
  Kan man på ett enkelt sätt genom röntgen utesluta/fastställa om man är utsatt
  för dessa Patogener?

 5. 5
  Olle Holmqvist says:

  Är hotet om blodförgiftning verkligen så där stort ? Man blöder ju rätt mycket hos
  tandläkaren men jag har aldrig hört talas om ngn som blivit blodförgiftad. Har vi inte naturliga starka skydd ?
  Var det inte en fd tandläkare här på skärmen nyss ?
  frågar en som inte vet

 6. 6
  Annika Dahlqvist says:

  4 Gert Wahlström
  Poängen är väl att man ska undvika rotfyllningar. Om man har dem kan man inte undvika att det kommer ut en del skadliga bakterier i blodet, som orsakar inflammation i kroppen. Det är lättare för bakterierna att komma ut i blodet, än för antibiotika att komma in i de fina tandkapillärerna. Det är ingen blodgenomströmning i de döda tänderna.
  Jag tycker att det är ganska lätt att förstå.

 7. 7
  Annika Dahlqvist says:

  5 Olle Holmqvist
  Tandläkare har nog ingen aning om vilka långsiktiga skador deras rotfyllningar orsakar, och det är ingen som talar om det för dem heller.

 8. 8
  Gert Wahlström says:

  Kommer just från min tandläkare idag på förmiddagen.
  Röntgen visade inga problem på mina 4 rotfyllningar, men man vet ju inte, som Annika säger
  att det kan bli problem längre fram. Klarar mig tydligen nu iallafall.

 9. 9
  Elisabeth G says:

  Min förre tandläkare gav mig en rotfyllning. När det var dags för nästa sa han att man, i mitt läge, slutat göra rotfyllningar så tanden lever och fick en guldkrona istället. Senare tandläkare har beundrat denna guldkrona och sagt att det är det bästa man kan göra.

  Fast lite läskigt är det allt att läsa om att den rotfyllning som, såvitt jag vet, aldrig vållat mig några problem kan vara en sådan bov. Svår artrit har jag samt en massa annat. Strikt LCHF hjälper men inte fullt ut. Får väl ta ett snack med tannamagaren nästa gång jag är där.

 10. 10

  Det har som sagt varit känt länge att infektioner och inflammationer i tänderna kan orsaka inflammation på t ex hjärtats klaffar.Tänderna och tandköttet och hela munhålan har en kraftig genomblödning och det följer med infekterat material ut i kroppen om man går med infektioner i tänder o munhåla.
  Infektionerna kan vara låggradiga och man märker ibland tyvärr inte av dem. Att ha död materia i munnen – rotfyllda tänder- är dåligt för långsiktig hälsa.
  Dålig tandstatus kan också göra att man tappar sitt smak- och luktsinne.
  Man har allt att vinna på att sköta om sina tänder väl.
  Lchf – livsstilen har gjort att jag inte har haft några som helst problem med tänderna de senaste 5 åren. Numera får jag bara ”pyttelite” tandsten på baksidan av framtänderna som tandläkaren snabbt tar bort.

 11. 11
  Annika Dahlqvist says:

  8 Gert Wahlström
  Det inflammerande bakterieutsläppet från de små rotkanalerna i den rotfyllda tanden syns inte på röntgen.
  Men är man helt frisk i kroppen så vill jag inte säga att rotfyllningarna måste bort – men har man inflammatoriska sjukdomar i kroppen tycker jag att man ska fundera på att ändra på åtgärden i munnen.
  Poängen i detta är att man ska undvika att göra rotfyllningar till att börja med. Det finns andra möjligheter.

 12. 12

  Bra att du föreslår det som åtgärd Annika – att man ska åtgärda gamla rotfyllningar – jag undrar ofta i mitt stilla sinne hur det kommer sig att människor i så stor grad drabbas av inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar rent generellt? – Drabbas man ev hårdare om man har rotfyllningar eller inflammerat tandkött under längre tid? Det är ju litet egendomligt att tändernas problem inte räknas in i de andra kroppsliga åkommorna, därför missar kanske t ex ”kroppsdoktorn” att man har dåliga tänder som genererar sjukdom i hela kroppen.

 13. 13
 14. 14
  Gert Wahlström says:

  Till Annika # 11
  Tack för info. och tack för att du alltid finns närvarande för dina följare.
  Du är en klippa och en förebild för många.

 15. 15

  Jag fick tyvärr amalgam fyllningar i många av mina tänder då de var gropiga, detta var när jag var liten, om min mamma och jag bara hade vetat hur farligt detta är så…
  Jag har i vuxen ålder verkligen fått lida i många många år pga detta – misst tänder också, jag har fortfarande lite kvar, och en rotfyllning:/

 16. 16

  Salvia är utmärkt för tänderna, ilande tandhalsar, inflammerat tandkött och djupare inflammationer i anslutning till tandrötter.. Tillreds som te, får dra under lock så att inget förflyktigas. Blöt en bomullstuss som får sitta på det smärtande stället så länge som möjligt. Återfukta , byt. Upprepa vid behov under flera dagar.

Speak Your Mind

*