Lightläsk ger lika stor risk för diabetes som sockerläsk

Aftonbladet.se.

Lightläsk ökar risken för LADA, Latent Autoimmune Diabetes in Adults. Den är alltså mera som diabetes typ 1, eftersom den är autoimmun och förgör de insulinproducerande betacellerna. Sockerläsk ökade risken lika mycket.

Det måste vara sötningsmedlen i lightläsken som ger denna effekt. Varför de gör det vet man inte.

 

Comments

  1. 1

    Ur askan i elden med andra ord. Och såhär tycker producenten i England om problemet:
    ”Var tredje barn överviktigt
    Enligt regeringen är nästan en tredjedel av brittiska barn mellan två och femton år överviktiga och hälsodepartementet menar att sockerstinna drycker är den största sockerkällan för barn.
    Gavin Partington, chef på branschorganisationen British Soft Drinks Association, säger att skatten kommer att orsaka att tusentals förlorar jobbet och ändå misslyckas med att bekämpa fetma, rapporterar Reuters.
    Beskattningen planeras träda i kraft först 2018, så att läskproducenter får chansen att hinna ändra innehållet i sina produkter”

    Då kan man ju undra vilken förändring de skall göra på innehållet?

  2. 2
    I Like Neil Young säger

    Tja – som med alla omöjliga ekvationer är det väl bara att ge upp och inse att läskeblask i traditionell mening är en meningslös och ”konstruerad” produkt – vilket man iofs kan hävda om väldigt, väldigt många företeelser i vår värld.

    Personligen tycker jag om att dricka läsk, saft och juice och har alltid gjort det – ända sen jag var liten, jag älskar smaken. Dock så dricker jag det inte i dag sen mer än 10 år tillbaka – eftersom jag vet bättre numera.

    Läskeblask är en farlig förförare. Det är väl därför så många blir Coca Colaberoende t.ex.

    Drycken här hemma vid måltider etc, består av ca 1 liter vanligt vatten, ca 3-4 krm askorbinsyra, + en ytterst liten skvätt apelsinjuice som smaksättare, allt blandat i 1 liters glastillbringare.

    Det är som att dricka hälsa. På riktigt. – Precis motsatsen till läskfabrikanternas produkter – vad de än påstår på förpackningen.

  3. 3

    Skillnaden mellan är att sockerläsk höjer blodglukosen, likheten är att båda höjer insulinproduktionen. Betacellerna får info via det autonoma nervsystemet att något sött är på gång och förbereder sig. BS sjunker och vi blir sugna och äter något annat sött.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa