Hur sockerindustrin flyttade skulden från socker till fett

Artikel i NYT.
Sockerindustrin betalade på 60-talet stora summor pengar till forskare vid Harvard för att de skulle skriva ihop forskningsöversikter som pekade på att det var det mättade fettet som var skuld till de ökande hjärtsjukdomarna, och inte sockret.

Och på den vägen har det fortsatt…

Artikeln i JAMA.

Även i Dagens Medicin om detta.

I Epoch Times.

Karin Bojs i DN.

 

Comments

 1. 1

  Intressant artikel. Här nämns en rad av de auktoriteter som drogs fram i “Piltsons kommentarer“ för åtta år sedan. Marion Nestle försöker byta fot utan att det märks.

  Piltson hälsar att han nu avbryter övervakningen av TTIP/CETA, eftersom han funnit mera intressanta ämnen att ägna sig åt efter att ha firat sin 85-årsdag med två extra skedar kokosolja och inser att han själv kommer att vara avslutad innan eländet med dessa avtal bryter ut.

 2. 2
  ulf henell says:

  I den ICA affär jag brukar handla, måste jag gå förbi en lång hylla med ”godis” för att komma till kassan. Och vid varje kassa finns det en korg med ”godis”.
  Jag tycker det är stötande, provocerande och djupt omoraliskt, för även handlarna borde vara medvetna om sockrets skadeverkning. Sedan går det mycket bra för ICA-handlarna enligt SVD. Den närmaste förklaringen till denna girighet som jag kan komma på, är att ICA- handlarna samarbetar med läkemedelsindustrin. Med tanke på krisen i sjukvården – och så barnens hälsa, så är det sorgligt att handlarna inte tar sitt ansvar.

 3. 3
  Konsument i Sverige says:

  @ ulf henell:
  Coop är på samma spår med en lång rad med godisbehållare på väg till mejeridisken, precis innan finns en uppritad hage på golvet, för kanske framför allt flickor att hoppa på. Man ska bli på lekhumör vid godisbehållarna. Till mejeridisken ska ju alla kunder.

  Jag har ifrågasatt placeringen av godisbehållarna och fick till svar, att fanns inte dom så skulle kunderna handla någon annanstans! Alltså – man skulle göra sina hushållsinköp någon annanstans.

 4. 4

  Man har alltså vetat sedan 60-talet att det är socker som är farligt, men skyllt på fettet och ingen har reagerat tidigare!?
  Helt makalöst egentligen.

 5. 5
  Lars Henrik says:

  @ Elsabeta:
  Önska Piltson grattis på födelsedagen och tacka för den gedigna bevakningen av fulhandelsavtalen!

 6. 6

  Grattis Piltson och tack för dina kommentarer.

 7. 7

  @ Elsabeta:
  Piltsons insats är monumental och den kommer att leva tills ”big buisniss” har raderat Annikas blogg. Han har medvetandegjort den största konspirationen på Jorden, genom historien. Han är en viktig kugge till att den svenska censuren ( ALLA massmedier) misslyckades att hemlighålla det totala auktoritetssveket. Folkets medvetande har slagit tillbaka den riktiga ondskans krafter.

  Likaså sprider sig idag medvetandet att vår sockerkonsumtion är roten till att människors sinnen förslavas i självdestruktion.

  Det finns hopp för människan. Vi kanske, kanske har en framtid i alla fall.

  Kämpa för att bli medvetna människor!

  Jag rekommenderar Piltson att Ecosia, crop circles 2016. Stonehenge monokulturer har blivit omänskliga och lämnat episka vetenskapliga begränsningar bakom sig. De lyfter oss till en högre geometri!

  Vad är det som händer?

 8. 8
  Elvir Hamidovic says:

  Annika, läs dina facebook meddelanden!

 9. 9
  Annika Dahlqvist says:

  @ 8 Elvir Hamidovic:
  Jag är urdålig på Fb. Jag hittar tex inte ditt meddelande.

 10. 10

  Georg W Skrev:

  Piltsons insats är monumental

  Jag kan inte hålla med om detta. Frågan är ju i vad mån man når fram. Efter vad jag uppfattat kan det vara totalt sex personer som uppfattat vad vi här skrivit i några hundra kommentarer till TTIP/CETA..

  Resten av dem som läser här är lika oförstående eller liknöjda som resten av folket. Vilket väcker tankar om de bloggmediets samhällsroll. Det fungerar mest som forum för intern kverulans för personer som inte är så intresserade av sakinformation.

 11. 11

  Här är fakta på hur Livsmedelsbranschen förvanskade bevis om sockers farlighet och skyllde på SMÖR istället;

  http://www.epochtimes.se/sockerindustrin-avledde-diskussionen-om-socker-i-artionden/

 12. 12

  Piltson Skrev:

  kan det vara totalt sex personer som uppfattat vad vi här skrivit

  Jag gissar på 3000 och jag har alltid rätt! Men det viktiga är att många har blivit medvetna om vad den fria demokratiska ordet står för i landet Sverige. Hur många visste innan dessa 1000 kommentarer att näringslivet totalt kontrollerar politiken och massmedier.

  I Sverige kommer vi inte att bli någon kritisk massa som vet sanningen. Men vi VET att Sverige är genomkorrupt!

  Alla vet något om ttip- Men ingen mer än vi 3000 som är insatta i ärendet, kan diskutera problemet. Tack igen, Piltson! Vi kämpar inte ensamma!

  Kolla in den multinationella livsmedelsindustrins veteåkrar runt Stonehenge i södra England. Du som kan forntida symbolspråk och har ett öppet sinne. Cropcircels 2016, är något som inte kan förklaras med mindre än att något större än människor gjort dem. DE är det fysiska beviset som inte kan bortförklaras med någon som helst rappakalja. Dessutom måste vi fråga oss varför myndigheter inte bejakar dessa övernaturliga bilder. Varför ägnar sig inte intelligensian åt att tolka och förklara dessa meddelanden? Svar: De är begränsade till idiotins gräns eller vet redan svaret?
  Flera av dessa bilder är framtida datumangivelser för katastrofer och terrorattentat! Egentligen inget lämpligt alls för Annikas blogg. Men här krävs en förklaring eller acceptans för vad det är! Kan någon bevisa att det är strunt, utan att själv prata strunt. Så får jag ge mig. Tills dess är jag förlorad.

  Jag håller med om att bloggar kan ge en falsk bild av medvetenhet. Men visst är det gött att det i alla fall finns några medvetna människor här på Jorden. Faktum är att hur få vi än är så är det ändå vi som är representanter för en ny medvetenhet. Vi får inte dö ensamma och tysta med våra insikter. De måste spridas. Ta fighten för framtidens barn!

Speak Your Mind

*