Är alla Sjukvårdspartier lika vettiga?

Björn Hammarskjöld berättar i Kostdemokrati.se om att Sjukvårdspartiet i Landstinget Dalarna har skrivit motion om att lågkolhydratkost ska användas  i första hand mot övervikt, i stället för fetmakirurgi.
Motionen avslogs förstås med ett Goddag Yxskaft-svar.

Är alla Sjukvårdspartier lika vettiga som i Dalarna? I så fall kan vi ha hittat ett parti att rösta på i landstingsvalet.
Fråga ditt lokala Sjukvårdsparti om de är beredda att kämpa för lågkolhydratkost för diabetiker och överviktiga i ditt landsting.
Och rapportera hit.

 

Comments

  1. 1
    Storstadsbo säger

    Sthlms läns landsting: https://www.sll.se/SLL/Templates/NewsPage.aspx?id=64075

    ”Nu är avtalet för 2013 klart där det framgår hur landstinget ska arbeta med folkhälsa. I år satsas 114 miljoner kronor på folkhälsoarbetet. I Stockholms län finns tre centrumbildningar för folkhälsa, alla med olika inriktning och uppdrag. Gemensamt är att de ska bidra till en god och jämlik hälsa för invånarna i länet.”

    Centrumbildningar för folkhälsa verkar vara utredningar och statistik, alltså tjänstemannaprodukter för 114 miljoner kronor!

    Det behövs nog ett starkare Sjukvårdsparti?!

  2. 2

    Jag bor i Ludvika för närvarande och här verkar inte sjukvården särskilt intresserade av lågkolhydratkost, jag fattar inte varför. Det känns väldigt konservativt här, lite märkligt kan man tycka, eftersom Dalarna är en röd region…det är nåt med politiken!

  3. 3
    Kattmoster säger

    @ 2 Cia:

    Det låter likt Dalarna. Det var väl där en s-kvinna för några år sedan tyckte att det skulle vara remisstvång för att få besöka en gynekolog. Huvudlöst slöseri med resurser. De allra flesta kvinnor förstår säkert om besvären är gynekologiska eller inte.

  4. 4

    Helt rätt, Annika! Det där var och är ett YXSKAFT-SVAR och samtidigt oerhört förvånande när nu pengar saknas i sjukvårdsbudgeten!
    Svaret visar väl även i övrigt hur det är ställt på de flesta platserna inom sjukvården i vårt land! Beklämmande.
    Tydligen har SBU granskning sedan ett antal år tillbaks då de kom fram till att GBP var/är bästa viktnedgångsmetod fortfarande stort genomslag och det tar tid att vända vår sjukvårdskoloss i rätt och bästa riktning! Bra chefer/beslutsfattare saknas!

  5. 5
    Marcus, Anton och Oskar säger

    Hej, vi är tre killar som går idrottsprogrammet på gymnasiet och gör ett projektarbete om mjölk. Vi är grymt tacksamma för svar på dessa frågor.

    Behöver människan mjölk? Varför?

    Vad är fördelarna och nackdelarna med att dricka mjölk?

    Varför är vissa intoleranta och överkänsliga mot mjölk?

    Om man inte dricker mjölk, får man näringsbrister då?

    Är det någon skillnad för barn och vuxna, när det gäller behov och intoleranser av mjölk?

    Är det bra att få i sig extra mängder mjölkprotein, om man vill bygga muskler?

  6. 6

    @ Marcus, Anton och Oskar:

    Jag tycker ni skall låna eller köpa den här boken. Där finner ni mer än ni kan drömma om. Jag lånade boken, skall köpa mig ett exemplar snarast. Lycka till med ert arbete.

    https://coltingblogg.com/2011/08/22/mjolkrevolutionen-ny-bok-av-fredrik-colting/

  7. 7

    #5
    Gör inte så stor skillnad på att dricka mjölk och på att konsumera mjölkprodukter, att vi i norr bättre tål att just dricka mjölken beror nog på vårt kallare klimat som gjort det möjligt att förvara den och därför utvecklat förmågan att dricka den.
    I länder med varmare klimat gjorde man (innan kylskåp fanns) istället yoghurt och ost och kroppens matsmältning anpassades därefter.
    I hela världen har man använt mjölk till föda, varierar från vilka djur t.ex. ko, get, får, ren, vildhäst, kamel m.m.
    Hos ”Svensk Mjölk” finns också många svar
    https://www.svenskmjolk.se/Mjolk-smor-och-ost/Mjolk/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa