Hälsoundersökningar

I min gamla blogg har jag flera länkar om olika hälsoundersökningar. Jag samlar dessa under denna länk:

Arteriografi – undersökning av kärlelasticitet

Bättre blodfetter på lågkolhydratkost

Hjärtundersökning

Kolesterolvärden vid hjärtinfarkt

Lågt kolesterol riskfaktor för hjärtinfarkt

Mina lab-svar juni 2011

Mina provsvar oktober 2016

Mina provsvar augusti 2018

Nytt glukostoleranstest sept 2011

Tredje glukostoleranstestet  okt -11

Blodsockerserie efter 3 dl mjölk

 

Comments

 1. 1

  Hej ! Jag skulle vilja veta om jag med hypotyreos, dvs för lite sköldkörtelhormon skall tänka på något särskilt ang dieten ? Mvh PerErik

 2. 2
  Annika Dahlqvist says:

  PerErik, Sköldkörteln arbetar på fett, och det ska förstås vara naturligt fett. Så det passar utmärkt på alla sätt att äta LCHF för den som har en underfungerande sköldkörtel. Sen får man ställa in Levaxindosen efter blodproverna som vanligt.

 3. 3

  Det gick tyvärr så långt med min viktuppgång att en gastric by-pass sågs som ett rimligt alternativ för att gå ner i vikt. Vikten minskade kraftigt därefter men gallsten uppstod och gallan opererades därför bort.

  Nu säger min läkare att jag ska ta det lugnt med att äta fett eftersom kroppen inte kan ta hand om det såsom förr.

  Det pratas ganske lite om lchf för Gastric by-pass-opererade. Är det för att det inte är lämpligt, eller finns det bra sätt att komma igång med lchf även för mig.

  M.v.h. Stefan

 4. 4

  Hej Annika, hur får jag reda på kombinationen medicin-kosttillskott? Finns det någon sida på nätet?
  Jag tar candesartan mot högt blodtryck, 130/90 och samtidigt q10, d-vitamin och msm. Tacksam för svar.

 5. 5
 6. 6

  Hej,
  Här en artikel om artros kopplat till hjärta/kärlhälsa. Man har glömt insulinresistensen, som gemensam bakomliggande orsak. Trist med all denna okunskap!
  http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2014/05/Mojligt-samband-mellan-artros-och-kardiovaskular-sjukdom/

 7. 7
  Professor Göran says:

  @ Erling: #7

  Trevligt att se dina relevanta kommentar med länkar!

  Jag håller med om det trista i att inom medicinen notera den totala frånvaron av intresse för kosten som den grundläggande orsaken till våra allmänna inflammationstillstånd och som man hittar vid artros, diabetes och hjärtsjukdom.

  Om man verkligen vore intresserad av orsakerna så skulle det räcka med att notera att artros dök upp med jordbruket och odling av säd.

 8. 8

  @ Annika Dahlqvist: Hej Annika!
  Du skriver, at skjoldbruskkirtlen arbetar på fett, jeg har diskuteret med en ikke-LCHF’er, som mener, at den arbetar på kulhydrater…. kan du give mig noget link, som beviser din påstand? Bedste hilsener fra Lene

 9. 9
  Annika Dahlqvist says:

  @ 8 Lene:
  Nej jag kan inte ange någon länk där jag har snappat upp det. Jag tittade i Wikipedia, där står om lipoproteiner och protein, men inget om kolhydrater.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B6ldk%C3%B6rtel
  Söker man på Google, tex på Sköldkörtelhormon och Kost, får man hur många träffar som helst, och man vet inte vad som är rätt och fel.
  Men vad gäller alla hormoner så bildas de av fett, kolesterol, D-vitamin, så man kan ju utgå ifrån att dessa har betydelse även för sköldkörtelhormonerna.
  Någon annan som vet?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.